Global News

Le Monde: Γαλλία και Γερμανία ζητούν νέες δημοτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο

Le Monde: Γαλλία και Γερμανία ζητούν νέες δημοτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani στη Μολδαβία την Πέμπτη

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani στη Μολδαβία την Πέμπτη, για να τους ζητήσουν να αμβλύνουν τις τρέχουσες εντάσεις στις δύο χώρες τους διοργανώνοντας νέες δημοτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο.

«Είδαμε από τη μια τον Πρόεδρο Osmani και μετά τον Πρόεδρο Βούτσιτς και μόλις επιτύχαμε μια τετραμερή συνάντηση φέρνοντας τους δύο προέδρους γύρω από το τραπέζι και ζητώντας σαφείς αποφάσεις για την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου. διάσκεψη μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μολδαβία.

Η πρόσφατη εγκατάσταση δημάρχων αλβανικής καταγωγής από την Πρίστινα σε τέσσερις πόλεις στο κυρίως σερβικό βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, μετά την εκλογή τους σε ψηφοφορία που μποϊκοτάρουν οι Σέρβοι, έχει προκαλέσει απότομη αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, όπου η δύναμη της ειρήνης του ΝΑΤΟ έστειλε ενισχύσεις.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του «για τη θλιβερή διοργάνωση εκλογών όταν δεν παρασχέθηκαν οι εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή και τέσσερις δήμαρχοι που εξελέγησαν με λιγότερο από το 5% των ψηφοφόρων».

«Αυτό που ζητήσαμε από τα δύο κόμματα είναι πολύ απλό: η διοργάνωση το συντομότερο δυνατό νέων εκλογών σε αυτούς τους τέσσερις δήμους – δέσμευση από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου – η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές με σαφή τρόπο από την πλευρά της Σερβίας και άμεση διευθέτηση του ζητήματος της ένωσης σερβικών δήμων από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου», εξήγησε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments