Ελλάδα

Έβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Έβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση

Ολοκληρώθηκε χθες η επιχείρηση απεγκλωβισμού 91 μεταναστών, από συνοριοφύλακεςΕΜΑΚ και Frontex, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και μεταφέρθηκαν σε κέντρο ταυτοποίησης, ενώ είναι όλοι καλά στην υγεία τους.Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, απευθύνθηκε στην τουρκική με στόχο τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η περιπέτεια που υπέστησαν οι 32 άνδρες, οι 25 γυναίκες και τα 34 ανήλικα παιδιά, που επιχείρησαν την παράνομη διέλευση είχε αίσιο τέλος.

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του Έβρου ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση με βάρκες και στη συνέχεια πεζοί στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το πρόβλημά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι να περάσουν τη Θράκη. Διαλέγουν δύσβατες περιοχές και όταν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, όπως αυτή την περίοδο, μπορούν να περπατήσουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments