Πολιτική

Εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες για τη Θράκη από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες για τη Θράκη από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανοικτό πεδίο αντιπαράθεσης, με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση, βρήκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, σε ό,τι αφορά την ψήφο των μουσουλμάνων της Θράκης.

Ανοικτό πεδίο αντιπαράθεσης, με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση, βρήκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, σε ό,τι αφορά την ψήφο των μουσουλμάνων της Θράκης. Οι δύο πλευρές εξαπολύουν διαρκώς εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες, με τον έναν πολιτικό αρχηγό να απαντά στον άλλον σε κάθε ευκαιρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη, όμως, δεν πήρε καμία πρωτοβουλία και τους άφησε στα ψηφοδέλτια. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως θα θέσει το θέμα των πρακτικών του προξενείου στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο” για δύο βουλευτές». Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το ερώτημα για το αν «Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε περάσω στον κ. Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο. Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες», επεσήμανε.

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μητσοτάκη: «Φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα»

Η Κουμουνδούρου φέρνει ως παράδειγμα το μεγάλο ποσοστό της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη το 2012 στην Ροδόπη, παρ΄ ότι πανελλαδικά ήταν στο 2,56, και διερωτάται εάν και αυτό προήλθε από ανάμιξη της τουρκικής πρεσβείας (στο πνεύμα των κατηγοριών από την ΝΔ).

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τις κατηγορίες για 2 υποψηφίους του στην Θράκη. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για φθηνά προεκλογικά παιχνίδια, σημειώνοντας ότι δεν της κάνει εντύπωση.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από πριν τις εκλογές ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ 2 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε λάβει φάκελο με ενημέρωση για το θέμα, και του ζητήθηκε να μην τους έχει υποψηφίους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments