Διεθνή

Τραμπ: Η απαγγελία κατηγοριών συγκέντρωσε δωρεές σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολαρίων

Τραμπ: Η απαγγελία κατηγοριών συγκέντρωσε δωρεές σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: The Seattle Times

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει κεφάλαια 7 εκατ. δολαρίων ενόψει των εκλογών του 2024.

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ συγκέντρωσε δωρεές σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολαρίων αφότου έγινε γνωστό πως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων.

Όπως φαίνεται, το μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στους πολίτες ότι υφίσταται «πολιτικό διωγμό» είχε εμφανώς απήχηση στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του.

Ο «πρόεδρος Τραμπ» εξασφάλισε «πάνω από 6,6 εκατομμύρια δολάρια» αφότου «ο ανισόρροπος Τζακ Σμιθ ανακοίνωσε τον πολιτικό διωγμό», ανέφερε η ομάδα του υποψήφιου σε μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του χθες, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό που εξακόντισε ο ίδιος ο μεγιστάνας εναντίον του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

Τα 4,5 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές που έγιναν μέσω διαδικτύου και άλλα 2,1 εκατ. σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Τρίτη στο Μπέντμινστερ Κλαμπ, ιδιόκτητη έκταση με γήπεδο γκολφ που ανήκει στον κ. Τραμπ στο Νιου Τζέρζι.

Εκπρόσωπος του κ. Τραμπ, που είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία το 2024, διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αργότερα πως ξεπεράστηκε το όριο των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε αθώος όταν του απαγγέλθηκαν οι συνολικά 37 κατηγορίες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο προχθές Τρίτη. Διατείνεται πως είχε «κάθε δικαίωμα» να κρατήσει τα έγγραφα και παρουσιάζει τη δίωξη σε βάρος του ως προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον θέσουν εκτός μάχης το 2024 και να πλήξουν τους Ρεπουμπλικάνους, περίπου το 30% εκ των οποίων θεωρείται πως τον υποστηρίζει αταλάντευτα.

«Δεν καταδιώκουν εμένα, καταδιώκουν εσένα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, με την τελευταία λέξη γραμμένη με κεφαλαία γράμματα, σε ένα από τα πολλά μηνύματά του στους υποστηρικτές του με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων χθες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το μήνυμα έχει αποτέλεσμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων (το 81%) πιστεύει πως η απαγγελία των κατηγοριών έχει πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ρόιτερς και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Ο κ. Τραμπ είχε επίσης δει τα κεφάλαια που δωρίζουν πολίτες στην εκστρατεία του να αυξάνονται αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη, υπόθεση που αφορά την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ το 2016 για να εξασφαλιστεί η σιωπή της. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως θα του απαγγέλλονταν κατηγορίες, η εκστρατεία του εξασφάλισε 7 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον σύμβουλό του Τζέισον Μίλερ.

Οργάνωση προσκείμενη στην εκστρατεία του κ. Τραμπ σπάει ήδη ρεκόρ συγκέντρωσης κεφαλαίων στο αρχικό στάδιο της προσπάθειάς του να είναι ξανά υποψήφιος, υποσκελίζοντας τους ανταγωνιστές του για το χρίσμα της παράταξής του, ιδίως τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Η διαφορά των κ.κ. Τραμπ και ΝτεΣάντις ξεπερνά τις 20 εκατοστιαίες μονάδες (43-22%), κατά την ίδια δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments