Nέα της αγοράς

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Διώρυγα του Σουέζ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Διώρυγα του Σουέζ

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Διώρυγα του Σουέζ, η οποία βρίσκεται σε ρότα ισχυρής κερδοφορίας.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Διώρυγα του Σουέζ, η οποία βρίσκεται σε ρότα ισχυρής κερδοφορίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ναυτιλιακή κίνηση από και προς τη Μεσόγειο Θάλασσα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς, αποφέροντας υψηλή κερδοφορία. Άλλωστε, στο σύνολο του 2022, η Αρχή της Διώρυγας κατέγραψε έσοδα ύψους 8 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα έσοδα το οικονομικό έτος 2022/2023 έχουν ανέλθει σε 9,4 δισ. δολάρια, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, οπότε και είχαν διαμορφωθεί στα 7 δισ. δολάρια

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε μηνιαίο ρεκόρ εσόδων τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και ρεκόρ ημερήσιας διέλευσης πλοίων τον ίδιο μήνα.

Επέκταση

Σημειώνεται πως η Αίγυπτος έχει στα σκαριά ένα σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης, με τη Διώρυγα του Σουέζ να προχωρά στην επέκταση του νοτιότερου τμήματος της διώρυγας, μήκους 40 χλμ.

Όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ στόχος είναι η βελτίωση της ναυσιπλοΐας, ενώ επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής της SCA Οσάμα Ράμπια, αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες διεύρυνσης και εκβάθυνσης, θα επιτρέπει τη διέλευση επιπλέον έξι πλοίων από τη διώρυγα.

Επενδυτικό «άνοιγμα» με αυστηρούς όρους

Πριν από λίγο καιρό η Διώρυγα του Σουέζ απηύθυνε πρόσκληση για την ενίσχυση των ξένων επενδύσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επενδυτές που θα προέρχονται εκτός Αιγύπτου δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο στον διεθνή κόμβο θαλάσσιων μεταφορών ή σε ένα προτεινόμενο ταμείο που θα βοηθούσε στη διαχείριση των πόρων του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments