Πολιτική

Πιο έτοιμος από ποτέ για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Πιο έτοιμος από ποτέ για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έχοντας λάβει ισχυρή εντολή για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τη δεύτερη διαδοχική πρωθυπουργική θητεία του

Τριάντα τρεις ημέρες μετά την παράδοση των καθηκόντων του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ξανά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Έχοντας λάβει ισχυρή εντολή για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τη δεύτερη διαδοχική πρωθυπουργική θητεία του, έχοντας γράψει ιστορία, καθώς, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία, ενώ βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, αυξάνει το εκλογικό ποσοστό της.

Χθες το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την εντολή, να σχηματίσω μια Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Εξαρχής, όπως γνωρίζετε, είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, χρειάστηκαν δυστυχώς δύο εκλογές για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη, την οποία εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους, για τις οικογένειές τους, για την πατρίδα συνολικά, ένα καλύτερο μέλλον».

«Έχω δεσμευθεί ότι θα κάνουμε πράξη στη δεύτερη τετραετία μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, έχουμε μια ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως την είχα ζητήσει από τον ελληνικό λαό και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος, που ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκισθεί αύριο, ώστε αμέσως μετά να πιάσει δουλειά με πολύ συγκεκριμένη αποστολή, την οποία θα τους αναθέσουμε από την Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Παραδόσεις – παραλαβές υπουργείων

Εν τω μεταξύ, τα καθήκοντά τους παρέλαβαν από τους υπηρεσιακούς υπουργούς, τα μέλη της νέας κυβέρνησης, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους.

Ολοκληρώθηκαν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης – παραλαβής των χαρτοφυλακίων στα Υπουργεία από τους υπηρεσιακούς Υπουργούς στα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν ενώπιον της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι μπλε φάκελοι

Οι υπουργοί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της τετραετίας.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή του νομού Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments