Πολιτική

Άδωνις: Δυναμικά στα νέα υπουργικά του καθήκοντα

Άδωνις: Δυναμικά στα νέα υπουργικά του καθήκοντα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπαίνει δυναμικά στο πνεύμα και στα καθήκοντα του εκάστοτε υπουργείου που του ανατίθεται

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπαίνει δυναμικά στο πνεύμα και στα καθήκοντα του εκάστοτε υπουργείου που του ανατίθεται.  Ως υφυπουργός ανάπτυξης πέτυχε την άρση του καμποτάζ, ενώ ως υπουργός Υγείας θεσμοθέτησε τη δωρεάν νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών με ετήσια κρατική δαπάνη 340 εκατ. ευρώ. Πιο πρόσφατα, ως υπουργός Ανάπτυξης προώθησε αποφασιστικά το Καλάθι του Νοικοκυριού και εξασφάλισε την πρωτιά στις ξένες επενδύσεις στον τόπο μας.

Σήμερα, συμπληρώνει σχεδόν μια εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ένας άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας φυσάει στο κτίριο της οδού Σταδίου.

Την επομένη της ανάληψης των νέων υπουργικών του καθηκόντων, ο Άδωνις δεν παρέλειψε να «γλυκάνει» τους εργαζόμενους του Υπουργείου με εκλεκτά γλυκίσματα, σε ένδειξη καλής θελήσεως και συνεργασίας, πέρα και μακριά από παλαιομοδίτικες πολιτικές πρακτικές.

Αμέσως μετά όμως ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός: Ο Άδωνις, ακάλεστος, έδωσε το «παρών»  στη συνεδρίαση του ΔΣ των εργαζομένων του Υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Το ακόμη εντυπωσιακότερο  είναι ότι η συνεδρίαση διεξαγόταν, στο κτίριο της οδού Δραγατσανίου, όπου στεγάζεται, ανάμεσα στα άλλα, και η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας. Μόλις ενημερώθηκε σχετικά, ο νέος υπουργός Εργασίας, άφησε το γραφείο του, και μετέβη με τα πόδια στο διπλανό κτίριο για να παραστεί στη συνεδρίαση και να δηλώσει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλάι του κόσμου της εργασίας.

Και στα «βαθύτερα» όμως του υπουργείου Εργασίας ο Άδωνις έδωσε ένα πολλά υποσχόμενο για τους εργαζόμενους δείγμα γραφής με την αστραπιαία αντίδρασή του απέναντι στον σερβιτόρο – «κολυμβητή» της Ρόδου. Ο νέος υπουργός κινητοποιήθηκε πάραυτα, επικοινώνησε με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και διέταξε άμεσα όλους τους αναγκαίους ελέγχους.

Παράλληλα με απόφαση του υπουργού Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, πραγματοποιείται η δεύτερη – από τις διαδοχικές – καταβολές, ποσού 21.004.779,60 ευρώ, που αφορά στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020, σε χιλιάδες επαγγελματίες μέσω του ΕΦΚΑ. Ακόμη μια πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ότι με υπογραφή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου», της ΔΥΠΑ. Τα πρώτα δάνεια αφορούν την αγορά πρώτων κατοικιών από νέους μετά την έγκριση των δανείων από τις αντίστοιχες τράπεζες, καθώς και τον επιτυχημένο νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακινήτων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Άδωνις έδειξε πως γνωρίζει καλά ότι τα μεγάλα και ουσιώδη κρίνονται «επί του πεδίου», εκεί δηλαδή όπου ήδη έχει αρχίσει να αφήνει το ευδιάκριτο από προκατόχους του αποτύπωμά του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments