Διεθνή

Τουρκία – Αίγυπτος: Αναβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων με διορισμό πρεσβευτών

Τουρκία – Αίγυπτος: Αναβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων με διορισμό πρεσβευτών

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Η Αίγυπτος και η Τουρκία αναβάθμισαν τις διπλωματικές τους σχέσεις σε επίπεδο πρεσβευτών

Η Αίγυπτος και η Τουρκία αναβάθμισαν τις διπλωματικές τους σχέσεις σε επίπεδο πρεσβευτών καθώς συμφώνησαν να ανταλλάξουν πρεσβευτές για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών στην Άγκυρα και το Κάιρο ξεκίνησαν το 2021, καθώς η Τουρκία επεδίωκε καλύτερους δεσμούς με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Η εξομάλυνση μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου εξελίχθηκε μετά τη χειραψία του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Οι χώρες αναβάθμισαν τις σχέσεις τους ευθυγραμμιζόμενες με τη συμφωνία που συνήψαν οι πρόεδροι Ταγίπ Ερντογάν και Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο.

Ο Αμρ Ελχαμάμι θα γίνει πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Άγκυρα, ενώ η Τουρκία όρισε τον Χαλίχ Μουτλού Σεν να γίνει πρεσβευτής της στο Κάιρο, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο χώρες δεν έχουν πρεσβευτές από το 2013, όταν η Αίγυπτος απέλασε τον πρεσβευτή της Τουρκίας και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι υποστηρίζει οργανώσεις που έχουν σκοπό να υπονομεύσουν τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments