Διεθνή

Αυτοσυγκράτηση ζητά από τον ισραηλινό στρατό ο Σούνακ

Αυτοσυγκράτηση ζητά από τον ισραηλινό στρατό ο Σούνακ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε επίσης, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί ότι η θέση της Ουκρανίας είναι εντός του ΝΑΤΟ.

Να επιδείξει αυτοσυγκράτηση κάλεσε τον ισραηλινό στρατό ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, ερωτηθείς για την έξαρση βίας στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, έχουμε καταδικάσει τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Θα λέγαμε ότι η προστασία των αμάχων πρέπει να είναι προτεραιότητα και προτρέπουμε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην επιχείρησή τους και όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Γάζα, τόσο τώρα όσο και τις επίμενες ημέρες», απάντησε ο κ. Σούνακ σε ερώτηση που δέχθηκε στο πλαίσιο της τακτικής εμφάνισής του ενώπιον της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τους προέδρους των επιμέρους θεματικών επιτροπών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο κ. Σούνακ είπε επίσης, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί ότι η θέση της Ουκρανίας είναι εντός του ΝΑΤΟ.

Εκτίμησε δε ότι μία πολυμερής διακήρυξη στήριξης προς την Ουκρανία «θα έστελνε ένα μήνυμα στον Πούτιν ότι οι προσπάθειές του είναι μάταιες».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης τη μεταναστευτική του πολιτική και το σχέδιο αποστολής αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, το οποίο έχει κριθεί παράνομο από το Εφετείο του Λονδίνου.

Πηγή: skai.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments