Κόσμος

Μεντβέντεφ: Ο πόλεμος θα τελειώσει αν το ΝΑΤΟ σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Ο πόλεμος θα τελειώσει αν το ΝΑΤΟ σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να τελειώσει σε μερικές ημέρες εάν οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους σταματήσουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ρώσου Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να τελειώσει σε μερικές ημέρες εάν οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους σταματήσουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ρώσου Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS.

«Στο ΝΑΤΟ, εάν κυρίως οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους, σταματούν να στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελείωνε σε αρκετούς μήνες· και αν σταματήσουν να στέλνουν τα όπλα τους τώρα, τότε η ειδική επιχείρηση θα τελειώσει σε λίγες μέρες», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Στην πραγματικότητα, κάθε πόλεμος, ακόμη και ένας παγκόσμιος πόλεμος, μπορεί να σταματήσει πολύ γρήγορα», συνέχισε. «Είτε εάν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης είτε εάν κάποιος κάνει ό,τι έκαναν οι ΗΠΑ το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά όπλα και τα βομβαρδιστικά τους στις ιαπωνικές πόλεις – Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Έχουν, πράγματι, τερματίσει την πολεμική εκστρατεία τότε, κοστίζοντας ρτη ζωή σε σχεδόν 300.000 αμάχους».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στρατός είναι «σύγχρονος και ηρωικός»παρόλο που «βιώνει ορισμένα προβλήματα, όπως κάθε στρατός».

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.