Πολιτική

Άδωνις: Αναγκαία μια δίκαιη λύση για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη

Άδωνις: Αναγκαία μια δίκαιη λύση για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

O Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να δώσουν δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς - Τι ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της απόφασης για κατάργηση της παρακράτησης 30% από τη σύνταξη για όσους συνταξιούχους εργάζονται -κάτι που προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του- και σημείωσε πως θα μπουν «κόφτες», έτσι ώστε να μην υπάρξει «ζημιά» στους εργαζόμενους συνταξιούχους».

Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση που ορίζει ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σύνταξη σε όλους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν χρέη άνω των 20.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ αν δεν εξοφλήσουν το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ρυθμίζοντας σε έως 60 δόσεις το υπόλοιπο χρέος.

Για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη 

«Χρειάζεται λύση, δίκαιη λύση, για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη και θα δουλέψω γι’ αυτό το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές επί χρόνια αλλά στο τέλος του εργασιακού τους βίου δημιούργησαν οφειλές.

O κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να δώσουν δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς και να δώσουν στους εργαζόμενους τους μισθούς που τούς αναλογούν με βάση την παραγωγικότητα.Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχουν μειωθεί μόλις στις 32.000.

Για την ανεργία

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι « στόχος είναι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%, προκειμένου σε 1-1,5 χρόνο να επιστρέψουμε δικαιώματα που χάθηκαν τα χρόνια των μνημονίων

Για τα πρόσφατα περιστατικά με εργαζομένους 

Αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά με τις εικόνες ντροπής για τις συνθήκες εργασίας ιδίως στον τουρισμό, είπε ότι θα επιδιώξει σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες εργασίας καθώς και ασφάλεια σε κλάδους με υψηλή επικινδυνότητα όπως είναι ο κλάδος των ντελίβερι.Τέλος , είπε ότι τον Οκτώβριο θα προωθηθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμο για τις αλλαγές , φορολογικές, θεσμικές και ελεγκτικές στη λειτουργία των Επαγγελματικών Ταμείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments