Ελλάδα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Φορολόγηση υπερκερδών ή πλαφόν εξετάζει η κυβέρνηση

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Φορολόγηση υπερκερδών ή πλαφόν εξετάζει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Radiolasithi.gr

"Φωτιά" στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρά τη μείωση καυσίμων. Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη σήμερα (11/07). Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση.

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και εκπρόσωποι της Ένωσης Ακτοπλόων, ενώ το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ακτοπλόων.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά. Σημειώνεται πως αν και το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος, έως και 45%, σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παραμένουν ίδιες με τις περυσινές, που είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο.

Μαρινάκης: Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις – Όπου υπάρχουν αδικαιολόγητα υπερέσοδα, δεν έχουμε διστάσει να τα φορολογήσουμε

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της εκπομπής «Συνδέσεις». «Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει οτιδήποτε φαίνεται ότι βάλλει κατά του συμφέροντος του πολίτη, όπως το θέμα της ακρίβειας, να πέσει κάτω. Εμείς δεν μένουμε απαθείς, θα δούμε το θέμα, θα μετρήσουμε το πρόβλημα θα δούμε σε ποιο ποσοστό αυτές οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες, θεωρώ ότι πλέον δεν είναι δικαιολογημένες, χωρίς να είμαι ο ειδικός…από εκεί και πέρα αυτό που θα κάνουμε είναι το καλύτερο δυνατόν προς όφελος των πολιτών… Δεν είμαστε από αυτούς που υπόσχονται μαγικές λύσεις ή λύσεις με μαξιμαλιστική λογική που θα χρεώσουν τη χώρα. Όπου υπάρχουν αδικαιολόγητα υπερέσοδα, δεν έχουμε διστάσει να τα φορολογήσουμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό κι επιστρέφουμε τα χρήματα αυτά» είπε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να πει κάτι συγκεκριμένο προτού γίνουν συναντήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments