Οικονομία

AIRBNB: Έκρηξη της ζήτησης στην Αθήνα

AIRBNB: Έκρηξη της ζήτησης στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: MONONEWS.GR - ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ AIRBNB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θεαματική είναι η άνοδος της ζήτησης για AIRBNB καταλύματα.

Συνεχίζεται η θεαματικά ανοδική ζήτηση για καταλύματα Airbnb, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων AirDNA (με δεδομένα από τις πλατφόρμες Airbnb και VRBO).

Το τελευταίο report δείχνει πως τον προηγούμενο μήνα οι διανυκτερεύσεις ήταν 35% περισσότερες σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, με την Ελλάδα μάλιστα να σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, μετά τη Γαλλία, σε σύνολο 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα επίσης με την AirDNA, η ζήτηση τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 8% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η προσφορά κατά 4%.

Παρομοίως, η μέση ημερήσια τιμή διανυκτέρευσης κατέγραψε άνοδο κατά 18%, αγγίζοντας τα €. Τον Ιούλιο μετρήθηκαν 136.800 διαθέσιμες καταχωρήσεις σε όλη τη χώρα.

Οι προβλέψεις της εταιρείας για την ελληνική αγορά είναι επίσης πολύ αισιόδοξες για το υπόλοιπο της σεζόν, με την AirDNA να δηλώνει ότι «αναμένουμε ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και ότι η ζήτηση θα αυξηθεί έντονα μέχρι το φθινόπωρο».

Ευρύτερα, πέρυσι καταγράφηκαν 4,52 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, με κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω των πλατφορμών Airbnb, Booking, Expedia Group και TripAdvisor. Η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με πάνω από 13,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 2022, ακολουθούμενο από τη Βαρκελώνη, τη Λισαβόνα, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Καλαί στη Γαλλία και το Πόρτο.

Άνοδος από 20%-40% έναντι του 2019 -τη χρονιά πριν την πανδημία- καταγράφεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου.

Όπως δείχνουν επίσης τα στοιχεία της Eurostat, ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ το 2022 αυξήθηκε κατά περίπου 7% από 512 εκατομμύρια το 2019 σε 547 εκατομμύρια πέρυσι.

Την ίδια ώρα, το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών σε επίπεδο ΕΕ ξεπέρασαν τα προηγούμενα υψηλότερα επίπεδα (Ιανουάριος και Φεβρουάριος του 2020, Μάρτιος του 2022) και τους τρεις μήνες. Το εν λόγω διάστημα έχουν καταγραφεί 83,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών σε καταλύματα βραχυπρόθεσμης κράτηση μέσω μιας από τις τέσσερις παραπάνω πλατφόρμες, σε σύγκριση με 67,3 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία (22 εκατομμύρια), στην Ισπανία (18,2 εκατ.) και στην Ιταλία (9,7 εκατ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments