Πολιτική

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχει στη Θεσσαλονίκη με βουλευτές της ΝΔ και εκπροσώπους φορέων.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι βρίσκεται στην πόλη με διπλή ιδιότητα, αυτή του πρωθυπουργού, αλλά και του βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, έφτασε στις 9:55 στο Διοικητήριο, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, και η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν στοιχεία για την πρόοδο των έργων το διάστημα που μεσολάβησε από την περσινή ανάλογη σύσκεψη, ενώ ο πρωθυπουργός άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις από εκπροσώπους φορέων.

Οι συναντήσεις με τους φορείς ξεκίνησαν σήμερα, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το οικονομικό πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πακέτο της ΔΕΘ το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, εκτιμάται ότι θα εμπεριέχει μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και νέες παρεμβάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τους πιο ευάλωτους πολίτες. Σε αυτά περιλαμβάνεται η επέκταση του Market Pass έως το τέλος του έτους, παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης με τη διεύρυνση των δικαιούχων, έκτακτη ενίσχυση για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς και παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση και πολιτισμό. Επιπλέον ενίσχυση, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να δοθεί στους πυροσβέστες, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα όλο το καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments