Διεθνή

Sky News:Η συνάντηση Σούνακ-Μητσοτάκη είχε συμφωνηθεί μόνο αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δε μιλούσε για τα Γλυπτά

Sky News:Η συνάντηση Σούνακ-Μητσοτάκη είχε συμφωνηθεί μόνο αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δε μιλούσε για τα Γλυπτά

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αποκαλύψες για το «διπλωματικό φάουλ» του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε άκομψα τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για την ανάγκη επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας βρετανικά Μέσα.

Αποκαλύψες για το «διπλωματικό φάουλ» του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε άκομψα τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για την ανάγκη επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας βρετανικά Μέσα.

«Η (βρετανική) κυβέρνηση έχει πει ουσιαστικά ότι έχει έναν μεγάλο σύμμαχο στην Ελλάδα, είναι περισσότερο από ικανοποιημένη που συνεργάζεται με την Ελλάδα σε θέματα όπως η μετανάστευση και η οικονομία. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι ο (σ.σ Βρετανός) πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση σε αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν «στο παρα πέντε» σχολίασε η πολιτική ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ ρωτήθηκε εάν το Ηνωμένο Βασίλειο «σνόμπαρε» τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώνοντας μια συνάντηση με τον Ρίσι Σουνάκ.

«Ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει πολύ ξεκάθαρη τη θέση μας για τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Αποτελούν μέρος της συλλογής του Βρετανικού Μουσείου και πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουν εκεί. Ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Του προτάθηκε μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Όλιβερ Ντάουντεν), κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί» σχολίασε ο Χάρπερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments