Τεχνολογία

H Apple ανακοίνωσε ότι από 2 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση του Vision Pro

H Apple ανακοίνωσε ότι από 2 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση του Vision Pro

Πηγή Φωτογραφίας: techblog.gr, Το Vision Pro αξίας 3.499 προσφέρει οθόνη 4K για κάθε μάτι και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει εναλλαγή μεταξύ επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα που βρίσκεται στο πλάι του ακουστικού.

Το Vision Pro αξίας 3.499 προσφέρει οθόνη 4K για κάθε μάτι και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει εναλλαγή μεταξύ επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα που βρίσκεται στο πλάι του ακουστικού.

Πρόκειται για τα «γυαλιά» επαυξημένης πραγματικότητας που είχε παρουσιάσει η Apple τον Ιούνιο. Εκτός από την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας του σετ μικροφώνου-ακουστικού των 3.499 δολαρίων, η Apple αποκάλυψε επίσης την τιμολόγηση των συνταγογραφούμενων φακών Zeiss που μπορούν να προμηθευτούν οι χρήστες. Θα είναι διαθέσιμοι με επιπλέον 99 δολάρια, ενώ οι φακοί θα κοστίζουν 149 δολάρια.

Το Vision Pro αξίας 3.499 προσφέρει οθόνη 4K για κάθε μάτι και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει εναλλαγή μεταξύ επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα που βρίσκεται στο πλάι του ακουστικού. Τροφοδοτείται από μια εγκατάσταση διπλού τσιπ που διαθέτει το εσωτερικό τσιπ M2 της Apple και το νέο τσιπ R1, το οποίο κάνει επεξεργασία δεδομένων από ενσωματωμένους αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πλοηγηθούν χωρίς έλεγχο, καθώς η συσκευή υποστηρίζει την παρακολούθηση ματιών, κεφαλιού και χεριών.

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το σετ κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου τον περασμένο Ιούνιο. Παρουσίασε κυρίως τη συσκευή ως έναν τρόπο αλληλεπίδρασης με γνωστές εφαρμογές, όπως FaceTime, ταινίες κ.λπ, καθώς και για προβολή βίντεο που έχουν εγγραφεί με το iPhone 15 Pro.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 150 τίτλους 3D μέσω της εφαρμογής Apple TV. Αυτές οι δυνατότητες παρέχονται επειδή τα ακουστικά «τρέχουν» το visionOS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple που σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργεί με τις περισσότερες εφαρμογές iPhone και iPad χωρίς να απαιτείται επιπλέον εργασία από προγραμματιστές.

Κρίνοντας από τις επιδείξεις των ακουστικών, το Vision Pro προσφέρει μια αρκετά εντυπωσιακή εμπειρία. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτό είναι αρκετό για να πείσει τους χρήστες να αγοράσουν ένα σε τιμή 3.499 δολαρίων.

Με πληροφορίες του Verge

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments