Πολιτική

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Προσπαθούμε να εισέλθουμε σε νέα φάση σχέσεων καλής γειτονίας

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Προσπαθούμε να εισέλθουμε σε νέα φάση σχέσεων καλής γειτονίας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Υπουργείο Εξωτερικών, Για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Al Arabiya, σχολιάζοντας την κρίση που επικράτει στην Μέση Ανατολή και τη στάση που τηρεί χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι έχουν περιοριστεί οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μια διεθνής συνεργασία για το προσφυγικό

Για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Al Arabiya, σχολιάζοντας την κρίση που επικράτει στην Μέση Ανατολή και τη στάση που τηρεί χώρα.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή, ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Γάζα,  υπάρχουν δύο περιφερειακά προβλήματα. Το ένα προέρχεται από το βόρειο τμήμα του Ισραήλ και την εμπλοκή της Χεζμπολάχ και το άλλο από τους Χούθι, στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας των οποίων «υπάρχει σημαντική ανησυχία».

Γιώργος Γεραπετρίτης για τα Ελληνοτουρκικά 

«Με την Τουρκία είμαστε γειτονικές χώρες και η γεωγραφία μας ενώνει,  επομένως πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ισχυρά ιστορικά βάρη προερχόμενα  από το παρελθόν και τώρα προσπαθούμε να εισέλθουμε σε νέα φάση σχέσεων καλής γειτονίας και πιο ειλικρινούς αλληλεπίδρασης» δήλωσε ο κος Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα το μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε: «Τους τελευταίους οκτώ μήνες αναπτύξαμε μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική με την Τουρκία στο θέμα αυτό. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την αστυνομία και το λιμενικό. Και καταφέραμε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές και να καταδιώξουμε τους διακινητές που δρουν στην ευρύτερη περιοχή».

«Είναι σημαντικό να επανενεργοποιηθεί η κοινή δήλωση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προκειμένου να βελτιωθεί η αναλογία των επιστροφών. Χρειάζεται να υπάρξει μια διεθνής συνεργασία για τη μετανάστευση, διότι αναμένουμε ότι θα υπάρξει αύξηση των ροών  στο εγγύς μέλλον» τόνισε επίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments