Πολιτική

Ο γάμος ομοφύλων φέρνει τριγμούς και στο ΠΑΣΟΚ

Ο γάμος ομοφύλων φέρνει τριγμούς και στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ EUROKINISSI)

Επιφυλάξεις βουλευτών για την πλήρη ισότητα στα δικαιώματα.

Οι τόνοι ήταν αναμενόμενα χαμηλοί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης. Λόγω αλλαγής του προγράμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε πρώτος το λόγο, μεταθέτοντας ουσιαστικά τη συζήτηση για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών για την επόμενη εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, ο Ανδρουλάκης έκανε κάτι περισσότερο από αυτό. Κάλεσε επίσης τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους μέχρι να αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα για τη στάση που πρόκειται να τηρήσει. Με άλλες λέξεις, τους ζήτησε να επιμείνουν στην πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ να επιτρέψει τον πολιτικό γάμο για όλους και να επισημάνουν ότι η τελική απόφαση της Κ.Ο. υπαγορεύεται από το συμφέρον των παιδιών.

Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι οι αντιδράσεις που εκφράζονται, κυρίως από βουλευτές της περιφέρειας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αφορούν κυρίως το δικαίωμα στην τεκνοποίηση και το ενδεχόμενο να ανοίξουν ευκαιρίες για παρένθετη σύλληψη. Τα σχόλια του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη που συνέδεε την ισότητα του γάμου με το δημογραφικό και τη χαμηλή ηλικία τεκνοποίησης, αποκρούστηκαν από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε την Χαριλάου Τρικούπη να καταδικάσει τα “ομοφοβικά σχόλια” του βουλευτή.

Ο βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από την Λέσβο και ο Σταύρος Μιχαηλίδης από την Χίο είναι οι δύο βουλευτές που έχουν εκφράσει δημόσια τις ενστάσεις τους, ενώ η μεγαλύτερη μερίδα βουλευτών περιμένει να δει το νομοσχέδιο για να τοποθετηθεί.

Τις τελευταίες ώρες επιτελικά στελέχη έχουν ξεκινήσει τις πρώτες κατ’ ιδίαν συζητήσεις με φερόμενους διαφωνούντες -η επικρατέστερη εκτίμηση είναι ότι, τελικά, παρά τις αρχικές διαθέσεις, στο τέλος οι διαφοροποιήσεις θα είναι περίπου 6-7, με όσους εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις να επιλέγουν την αποχή και όχι την καταψήφιση. Στον αντίποδα, από την πρώτη στιγμή έχουν τοποθετηθεί (και δημόσια) θετικά υπέρ του νομοσχεδίου όλοι οι βουλευτές της Αττικής (Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης).

 Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του τομέα δικαιωμάτων του κόμματος, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα υπέρ όλων, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού γάμου, της τεκνοθεσίας και της παρένθετης μητρότητας. Τα μέλη του τομέα δήλωσαν ότι είναι έτοιμα να ενισχύσουν την πολιτική τεκμηρίωση, αν τους ζητηθεί, προκειμένου να πείσουν τους βουλευτές να αντιδράσουν. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ανδρουλάκης θα παραπέμψει τους βουλευτές στον Παύλο Χρηστίδη, επικεφαλής του κοινοβουλευτικού τομέα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments