Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Το ν/σ για τα ομόφυλα φέρνει εντάσεις

ΠΑΣΟΚ: Το ν/σ για τα ομόφυλα φέρνει εντάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αντιδράσεις φέρνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το επίμαχο νομοσχέδιο.

Αντιδράσεις και εντάσεις σημειώθηκαν στη συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πιο συγκεκριμένα, εντάσεις είχε η συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο σχετικά με την ισότητα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή η συνεδρίαση ήταν η δεύτερη που διεξάγεται στο πράσινο στρατόπεδο και είχε την λογική φροντιστηρίου: παρόντες ήταν η συνταγματολόγος Λίνα Παπαδοπούλου, η οποία συνέγραψε (μεταξύ άλλων) το νομοσχέδιο, η τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Άννα Παπαδοπούλου και ο αναπληρωτής της, νομικός Κώστας Ρόκας, ώστε να απαντήσουν στις απορίες των βουλευτών.

Και αυτές, αναμφίβολα, ήταν αρκετές: στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια ομάδα βουλευτών που προβληματίζεται για την ενδεχόμενη υπερψήφιση του νομοσχεδίου και η οποία έθεσε στους επισκέπτες ερωτήματα για τις λεπτομέρειες που αφορούν τον γάμο, τον προσδιορισμό των γονέων, την τεκνοθεσία, αλλά και την πιθανότητα η παρένθετη κύηση να μπαίνει από το παράθυρο.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, αν και η πλειοψηφία του ενός τρίτου της κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε συνειδησιακά, αξιακά και πολιτικά ζητήματα. Ωστόσο, οι βουλευτές επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την επόμενη Τρίτη, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των αρνητικών ψήφων σε μονοψήφιο αριθμό (το σενάριο αυτό υπάρχει, χωρίς, όμως, να είναι το πιθανότερο) και να μετατρέψει τις αρνητικές ψήφους σε αποχές. Επί του παρόντος, οι προσπάθειες πολιτικού μασάζ φαίνεται να επικεντρώνονται σε τέσσερις βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας, με την ελπίδα να αλλάξουν στάση απέναντι στο νομοσχέδιο.

“Δεν είσαι ο μπαμπάς μου”

Οι εντάσεις προέκυψαν κυρίως στην συζήτηση μεταξύ των βουλευτών.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπήρξε αιχμηρή προς τον Ιλχάν Αχμέτ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Ιλχάν Αχμέτ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι η λύση της αποχής παρέχει ευελιξία, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων» και ότι το κόμμα οφείλει να έχει ξεκάθαρες θέσεις.

Τότε, ο Πάρις Κουκουλόπουλος προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, επεσήμανε ότι υπάρχει χρόνος να συνεχιστεί η κουβέντα πριν τη ψηφοφορία στη Βουλή.  «Δεν θα μου πεις τί θα λέω ή τί θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου», απάντησε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Η κριτική της Γιαννακοπούλου στράφηκε και προς τον Παύλο Χρηστίδη, ζητώντας του να μην «μπλέκει» άλλα θέματα, όπως τις υποκλοπές, στην αντιπολιτευτική ρητορική του κόμματος -αυτό προκάλεσε και την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που υπερασπίστηκε τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως έχει σηκώσει στην πλάτη του την θετική στάση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments