Πολιτική

Δένδιας – Γκιουλέρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δένδιας – Γκιουλέρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: [366818] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΜΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κρίσιμη συνάντηση για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι τουρκικές δημοτικές εκλογές επηρεάζουν και τις προγραμματισμένες συναντήσεις Τούρκων υπουργών με Έλληνες ομολόγους τους. Να πάρτε για παράδειγμα τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά (το Νο 2 του Ερντογάν, που σκεπτόταν μάλιστα να τον «κατεβάσει» και δήμαρχο Κωνσταντινούπολης), ο οποίος είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου και συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη. Η επίσκεψη με εντολή Ερντογάν  αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις τουρκικές δημοτικές εκλογές, αφού ο Γερλικαγιά, έχει στην αρμοδιότητά του και το Δήμο Κωνσταντινούπολης που τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο Ερντογάν να περάσει σε δικό του άνθρωπο.

Σήμερα όμως στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, θα υπάρξει (εκτός απροόπτου) στο περιθώριο μια συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας Ελλάδας Νίκου Δένδια και Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ. Θα είναι ανεπίσημη συνάντηση και θα συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα για ηρεμία στο Αιγαίο. Στην ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνεται η Ουκρανία (μάλιστα θα μετάσχει στη Σύνοδο με τηλεδιάσκεψη και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας), αλλά και η νέα αμυντική διάταξη του ΝΑΤΟ, όπως έχει συμφωνηθεί στο Βίλνιους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments