Πολιτική

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη είναι ΣΥΡΙΖΑ Plus

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη είναι ΣΥΡΙΖΑ Plus

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια καυτηρίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης,

Σκέτη απογοήτευση το «νέο» ΠΑΣΟΚ

Την αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια καυτηρίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ, τόνισε με νόημα πως «δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μια απογοήτευση. Μια σκέτη απογοήτευση. Το ΠΑΣΟΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ Plus».

«Ο υπουργός Παιδείας», συνέχισε ο Άδωνις, «Κυριάκος Πιερρακάκης ήταν ΠΑΣΟΚ και φέρνει ένα νόμο για μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να έχει υψηλότερο βαθμό πολιτικής συναίνεσης, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με τον εαυτό του. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται τον εαυτό του».

Υπενθυμίζεται ότι την αρνητική τοποθέτηση έναντι του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας την διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που έδωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, «στο ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν απαγορεύουμε, λέμε ρυθμίζουμε. Λέμε να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα και παράλληλα να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά – το υπογραμμίζω- μη κερδοσκοπικά ιδρύματα με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος που θα έρθουν όλα τα μη κρατικά, κερδοσκοπικά -γιατί αυτό κάνουν- με franchising στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο που θέλει να κάνει ο κ. Πιερρακάκης τον ξέρουν οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Για ποιον λόγο; Εμείς λέμε ενιαία αρχή αξιολόγησης. Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε διότι εμείς θέλουμε μια καθαρή λύση και οχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments