Πολιτική

Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει εκλεγεί έως τις 10 Μαρτίου.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι το πρόσωπο εκείνο που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι προφανές ότι η κυρία Γεροβασίλη έχει λάβει τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποία είναι σε σταθερή επικοινωνία όλες τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε, η πρωτοβουλία που έλαβε την προηγούμενη Κυριακή αναφορικά με το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα. Η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής ήταν από την Πέμπτη το βράδυ, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη, σε διαβουλεύσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Τονίζεται ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι ιστορικό στέλεχος, με κυβερνητική εμπειρία, ενωτική και διαχρονικά κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Η πρώην υπουργός ήταν εκείνη που άνοιξε το μέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA, με την παρέμβασή της να λειτουργεί στη συνέχεια καταλυτικά μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ερωτηθείς για το θέμα, υποστήριξε ότι η κ. Γεροβασίλη θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε, τελικά, χθες το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει πλέον σε μια νέα, τετραπλή προεκλογική περίοδο (εκτός από την εκλογή προέδρου, θα γίνουν εκλογές για Κ.Ε., Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικά Ο.Μ.) και τα νέα δεδομένα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Όλα δείχνουν πως το ορόσημο είναι στις 10 Μαρτίου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει χθες από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «πάμε άμεσα σε τετραπλές κάλπες» -εκλογή προέδρου, εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, εκλογή Οργανώσεων μελών-, ενώ ζήτησε μετ’ επιτάσεως επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ημερομηνία που θεωρείται φαβορί για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου, γιατί, σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες. Μάλιστα, υπάρχουν και τα δύο δεδομένα πίεσης χρόνου. Πρώτον, ο πρόεδρος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκτός αν πάρει αναβολή, και δεύτερον οι ευρωεκλογές είναι κοντά.

Αναφορικά με   τον χρόνο πραγματοποίησης των εκλογών, η 10η Μαρτίου θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ημερομηνία, καθώς για τότε ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών. Από την άλλη, τίθεται το ερώτημα αν και σε ποιο βαθμό το κόμμα θα μπορούσε οργανωτικά να είναι έτοιμο τόσο σύντομα. Χθες, στο Τάε Κβο Ντο, πάντως, άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου έλεγαν ότι το θέμα της εκλογής προέδρου θα έχει λήξει έως τα τέλη Μαρτίου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments