Policy Briefs

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδορκία ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδορκία ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας

Πηγή Φωτογραφίας: Dw.com

Ο δικαστής Μίχαελ Ραντάστιτς ανακοίνωσε την ποινή, προτού αρχίσει τη λεπτομερή ανάγνωση της απόφασης.

Ένοχο για ψευδορκία έκρινε την Παρασκευή τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, δικαστήριο στη Βιέννη.

Σε βάρος του Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο του 2021, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δικαστής Μίχαελ Ραντάστιτς ανακοίνωσε την ποινή, προτού αρχίσει τη λεπτομερή ανάγνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην καγκελάριος κατηγορήθηκε ότι κατέθεσε εν γνώσει του ψευδώς, σε διερευνητική επιτροπή του Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2020.

Ειδικότερα, είπε ψέματα ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνούσε αν είχε παρέμβει για τον διορισμό δικού του ανθρώπου, του Τόμας Σμιτ, στη θέση του επικεφαλής δημόσιας εταιρείας χαρτοφυλακίου.

Η ψευδορκία

Ο 36χρονος Κουρτς κατηγορείται ότι κατέθεσε εν γνώσει του ψευδώς σε διερευνητική επιτροπή του Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2020.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ερωτηθεί τότε εάν είχε προωθήσει τον διορισμό του έμπιστου συνεργάτη του Τόμας Σμιντ ως επικεφαλής της ισχυρής κρατικής εταιρείας holding ÖBAG και αν είχε προσπαθήσει να διαμορφώσει τη σύνθεση του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ο πρώην καγκελάριος απάντησε αρνητικά, ωστόσο σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, από τηλεφωνικές συνομιλίες και γραπτά μηνύματα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία για την συγκεκριμένη θέση.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία της Αυστρίας τον Οκτώβριο του 2021, υπό το βάρος των σκανδάλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments