Πολιτική

Τσίπρας: Σχέσεις οργής με Κασσελάκη – Το σχέδιο για πολιτική επάνοδο

Τσίπρας: Σχέσεις οργής με Κασσελάκη – Το σχέδιο για πολιτική επάνοδο

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ποιες είναι οι δημόσιες εμφανίσεις, που προετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Με το μελάνι για όσα συνέβησαν στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει να στεγνώσει, οι απανταχού πολιτικοί αναλυτές – και τα κομματικά στελέχη – επιχειρούν να προβλέψουν τα επόμενα βήματα του πρώην προέδρου του κόμματος, μετά τη θεαματική του παρέμβαση και όσα αυτή προκάλεσε.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, ήταν απολύτως ξεκάθαρος με τη δήλωσή του δύο ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και όπως λένε – μεταφέροντας τις σκέψεις του – «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Το σίγουρο, ωστόσο, είναι πως ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν σκοπεύει να παραμείνει πολιτικά ανενεργός.  

Ήδη προετοιμάζει την επόμενη δημόσια παρέμβασή του, το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου: Θα μιλήσει στις 10:30, στο συνέδριο που διοργανώνει η «Καθημερινή», από κοινού με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) στην Εθνική Πινακοθήκη, με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Στο συνέδριο πρόκειται να λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και δημοσιογράφοι. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι πρώην πρωθυπουργοί Γεώργιος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμμένος και Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να συμμετάσχουν σε συζητήσεις ιστορικού απολογισμού και προβληματισμού για το μέλλον.

Και αυτή δεν θα είναι η μόνη δημόσια εμφάνισή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι υπεύθυνοί του Ινστιτούτου, το οποίο έχει ιδρύσει, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Ινστιτούτου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στη σκιά των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών που προηγήθηκαν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η σχέση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα περιγράφεται ως οργισμένη από όσους γνωρίζουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τον σημερινό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει “λάθος” την αποτυχία του προκατόχου του να μην παρευρεθεί στο πρόσφατο συνέδριο και να υποστηρίξει άμεσα τις απόψεις του. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα που συνδέονται με τον πρώην πρωθυπουργό, από το πρόσωπό του μέχρι τα σύμβολά του, τον τρόπο δόμησης και ίσως, το όνομα του κόμματος.

Προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας του εδάφους για την πολιτική επανεμφάνιση του Αλ. Τσίπρα κινούνται, επίσης, και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως «κάνουν μεγάλο λάθος όσοι μιλάνε για τον Τσίπρα σαν να είναι τελειωμένος», ενώ στο ίδιο πνεύμα αρκετά στελέχη επικαλούνται ακόμα και την ηλικία του Αλέξη Τσίπρα για να υπονοήσουν ότι έχει όλο τον χρόνο για να σχεδιάσει την επόμενη μέρα στο κόμμα και τον δικό του ρόλο.

Πιο ανοιχτά, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε, από την πλευρά του, όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει ένα come back του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ ή τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο: «Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον».

«Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ’ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει», επεσήμανε απαντώντας σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments