Πολιτική

Άδωνις: Ο πολακισμός κατέστρεψε τον Τσίπρα

Άδωνις: Ο πολακισμός κατέστρεψε τον Τσίπρα
Χωρίς τον Τσίπρα, τον Πολάκη δεν θα τον γνώριζε ούτε η μάνα του

Καταστροφικός αποδείχθηκε στην πράξη ο εναγκαλισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον Πολάκη και τον πολακισμό, τόνισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Υγείας τόνισε, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση Τσίπρα περί ατυχούς διαχείρισης της Novartis, πως «too little too late, όπως συνηθίζουν να λένε οι Βρετανοί. Πολύ λίγο, πολύ αργά για τον Αλ. Τσίπρα. Τον Τσίπρα τον ενδιέφερε να μας κλείσει στην φυλακή. Ο Τσίπρας είχε πειστεί πως θα προφυλάκιζε δυο – τρεις από εμάς για τη Novartis. Όμως, θέλω να υπενθυμίσω πως η κυρία Τουλουπάκη δεν βρήκε τίποτα εναντίον μου. Δεν με αρχειοθέτησε, αλλά δεν βρήκε το παραμικρό σε βάρος μου και δεν μου άσκησε δίωξη, δεδομένου ότι δεν βρήκε ούτε αποδείξεις, ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις εις βάρος μου.

Η υπόθεση Novartis και οι τηλεοπτικές αδειες ήταν κεντρικά θέματα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Οι Συριζαίοι έφεραν, με τον Τσίπρα, την εχθροπάθεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο Τσίπρας και ο Πολάκης μετέτρεψαν τον πολιτικό αντίπαλο σε εχθρό, αλλά ο πολακισμός διάβρωσε και κατέστρεψε τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας έχει μείνει μόνος του λόγω των δύο αυτών υποθέσεων και θέλει να επιστρέψει τώρα».

«Ο Τσίπρας ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό ταλέντο της γενιάς μας, αλλά κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων πήρε 12%. Ήταν μεγάλο πολιτικό ταλέντο. Όμως, ο Τσίπρας δεν εξελίχθηκε, έμεινε στάσιμος. Απεναντίας, ο Μητσοτάκης δουλεύει επάνω στα αδύναμα σημεία του και γίνεται διαρκώς καλύτερος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός, που εξελίσσεται περισσότερο.. Με τον πολακισμό ο Τσίπρας πήγε από το 31% στο 18%. Με το συνέδριο έκοψε γέφυρες με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη χθεσινή δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Ά. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το εάν τα κεντρώα ανοίγματα του Μητσοτάκη δημιουργούν διαρροές στα δεξιά της ΝΔ και  ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «από το 2016 έως το 2024 η ΝΔ έρχεται πρώτη σε όλες τις εκλογές και σε όλες αναμετρήσεις. Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε μια σταθερή πολιτική πρωτοπορία της ΝΔ. Τα  ανοίγματα στον χώρο του Κέντρου είναι απολύτως επιτυχημένα και δεν αλλοιώνουν την κεντροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις ευρωεκλογές και τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, ο Άδωνις τόνισε πως «ο πραγματικός πήχης είναι το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Πρέπει να συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές. Είναι λάθος να συγκρίνουμε ευρωεκλογές με εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές κυριαρχούν διαφορετικά κριτήρια και διαφορετικά διακυβεύματα, όχι η διακυβέρνηση του τόπου».

Επιπλέον, αναφερόμενος στη στάση του Παύλου Πολάκη, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος. Ο Πολάκης ήταν παγκοσμίως άγνωστος. Το 2003 είχα κατεβεί στα Σφακιά. Ήταν δήμαρχος, αλλά, όταν πήγα, ο Πολάκης πήγε στην Γαύδο. Τον Πολάκη δεν τον ήξερε κανείς. Ήταν στο ΕΠΑΜ του κυρίου Καζάκη. Ο Πολάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ ως προσωπική επιλογή του Τσίπρα, όπως έχει τονίσει ο Νίκος Βούτσης. Βγήκε βουλευτής το 2015 εκ τύχης. Ο Τσίπρας τον έκανε αναπληρωτή υπουργό επί μια πενταετία. Είναι αχαριστία λοιπόν να κατηγορεί ο Πολάκης τον Τσίπρα. Εγώ δεν πρόδωσα ποτέ τον Καρατζαφέρη ή τον Σαμαρά. Ήμουν στον ΛΑΟΣ αλλά διαφώνησα πολιτικά και παρέδωσα την έδρα. Τις δηλώσεις Σαμαρά δεν τις σχολιάζω πολιτικά. Σφόδρα αχάριστο άτομο ο Πολάκης», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, θέση στα σχόλια του Παύλου Πολάκη για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στα social media, σχολίασε την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο συνέδριο της Καθημερινής για να μιλήσει για την περίοδο της διακυβέρνησής του, για το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και για τα λάθη του.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται στην πολιτική σχέση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως ήταν ο «πιο ευνοημένος» του πρώην πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: «Τον Παύλο Πολάκη χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα«δεν θα τον ήξερε η μάνα του» κατά κυριολεξία. Τον μάζεψε από το πολιτικό περιθώριο (στις εκλογές του 2012 υποστήριζε το ΕΠΑΜ του κ. Καζάκη) και όχι μόνον τον έκανε βουλευτή, αλλά σε έκπληξη όλων και Αναπληρωτή Υπουργό. Στην συνέχεια κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του και προκαλούσε τεράστια ζημιά στον Σύριζα, η ασπίδα του Πολάκη ήταν πάντα ο Τσίπρας, καθώς δεν είχε και μεγάλες άλλες συμπάθειες σε ένα κόμμα που μόλις είχε έρθει. Όλοι θα θυμάστε ότι και στις διακοπές του στην Κρήτη, προτίμησε να προβάλει τον Πολάκη παρά τον Ξανθό τότε ο Τσίπρας. Ακόμη και στο τέλος πριν τις Εκλογές του 2023, όταν έφτασε ένα βήμα πριν την διαγραφή του, που αν είχε συμβεί τώρα δεν θα ήταν καν βουλευτής, ο ίδιος ο Τσίπρας -ποιος ξέρει γιατί «μωραίνει Κύριος…»- του την χάρισε. Και πώς τα επιστρέφει όλα αυτά στον Τσίπρα ο Πολάκης; Με Αχαριστία! Είναι ο Πολάκης αυτός που σήμερα βγαίνει και εκθέτει τον Τσίπρα, ο πιο ευνοημένος του….Αλέξη μου όλα εδώ πληρώνονται τελικά να θυμάσαι…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments