Διεθνή

Χαμάς: Δηλώνει πως δεν γνωρίζει ποιοι όμηροι είναι ακόμη ζωντανοί

Χαμάς: Δηλώνει πως δεν γνωρίζει ποιοι όμηροι είναι ακόμη ζωντανοί

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//A postapocalyptic ruined city Destroyed buildings burntout vehicles and ruined roads

Εν μέσω εντατικών συνομιλιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Εν μέσω εντατικών συνομιλιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, η Χαμάς υποστήριξε την Κυριακή ότι δεν μπορεί να παραδώσει στο Ισραήλ μια λίστα των ζωντανών ομήρων, επειδή η ίδια η τρομοκρατική οργάνωση δεν γνωρίζει ποιοι είναι ζωντανοί και πού βρίσκονται όλοι οι όμηροι.

Σε δηλώσεις του στο BBC, επικεφαλής της οργάνωσης δήλωσε ότι «μέχρι τώρα δεν είχαμε υποβάλει κανέναν κατάλογο», αλλά «τεχνικά και πρακτικά, είναι πλέον αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ακόμη ζωντανός και ποιος έχει σκοτωθεί» κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών ή λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπασίμ Ναΐμ πρόσθεσε ότι οι όμηροι «βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές με διαφορετικές ομάδες και γι’ αυτό ζητήσαμε κατάπαυση του πυρός για να μπορέσουμε να συλλέξουμε τα στοιχεία».

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της Χαμάς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνία χωρίς τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση των IDF από τη Γάζα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Times of Israel, επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε στον Arab World Press ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ» σχετικά με τις συνομιλίες για τους ομήρους, καθώς η Χαμάς παρουσίασε τα κριτήρια για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που ζητά να απελευθερωθούν.

Η ίδια πηγή είπε ότι η Χαμάς δεν έδωσε ονόματα συγκεκριμένων κρατουμένων. Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης θα συμπεριληφθούν, ανέφερε.

Κάιρο: «Σημαντική πρόοδος» προς μια εκεχειρία

Σύμφωνα με κρατικά αιγυπτιακά μέσα, οι διαμεσολαβητές και οι απεσταλμένοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» προς την κατεύθυνση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ο οποίος ξέσπασε μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023. Το Τελ Αβίβ δεν έστειλε διαπραγματευτική ομάδα στο Κάιρο, αφού έλαβε μη ικανοποιητική απάντηση από τη Χαμάς για το τελευταίο προσχέδιο που είχε σχεδιαστεί στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η τρομοκρατική οργάνωση αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Ισραήλ να παράσχει κατάλογο των ζωντανών ομήρων και να δηλώσει πόσους Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας πρέπει να απελευθερώσει το Ισραήλ για κάθε όμηρο που απελευθερώνεται, είπε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πηγή: Times of Israel

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments