Πολιτική

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ “παλιού” και “νέου” ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ “παλιού” και “νέου” ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε Κασσελάκη και Τσίπρα.

Ένα άτυπο και κλιμακούμενης έντασης debate ανάμεσα τον Αλέξη Τσίπρα και στο “νέο ΣΥΡΙΖΑ”, δηλαδή στην ηγεσία του και σε κεντρικά στελέχη, βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο, χωρίς να διαφαίνεται εάν θα τερματιστεί ήρεμα ή θα εξελιχθεί σε επίσημη κόντρα.

Προς το παρόν, κυριαρχούν τα υπονοούμενα, με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει να τονίζει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του προέδρου (“ζητά λευκή επιταγή για τρία χρόνια”). Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ξαναγίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή να ιδρύσει ένα άλλο μικρό αριστερό κόμμα και ως εκ τούτου δεν θα κάνει ιδιοτελείς παρεμβάσεις. Μάλιστα, οι συνομιλητές του επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον του είναι ο προοδευτικός χώρος στο σύνολό του και ο κατακερματισμός του και ότι αν παρέμβει στο μέλλον, θα επιδιώξει την ενιαία εκπροσώπηση αυτού του χώρου.

Προς το παρόν, η αρχή της άτυπης κόντρας του κ. Τσίπρα με τη “νέα Κουμουνδούρου” έγινε με την παρέμβαση-βόμβα του, λίγο πριν αρχίσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για νέα διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόρριψη της πρότασης από το συνέδριο και η “έκθεση” της Όλγας Γεροβασίλη ως παρ’ ολίγον ανθυποψήφιας του Στέφανου Κασσελάκη δημιούργησαν ένα εκρηκτικό τετραήμερο, με τις παρενέργειες να εμφανίζονται πλέον καθημερινά.

Δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη άλλωστε από τους συνέδρους η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να μην παραστεί στο συνέδριο, με πολλούς ομιλητές να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

Η άλλη πλευρά, δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος, εξαπέλυσε αμέσως αντεπίθεση. Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του έργου, την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Κασσελάκης έριξε το πρώτο βέλος κατά του προκατόχου του: “Ο κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-19τελειώνει και θα ξεκινήσει ένας κύκλος υπό την ηγεσία μου. Την Παρασκευή, έριξε ρουκέτες στον “παλαιό ΣΥΡΙΖΑ”, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην ηγεσία του: “Ένα κόμμα που σκεφτόταν να έρθει στην εξουσία δεν μπορεί να ξυπνάει με ποσοστό δημοτικότητας 17% χωρίς να το καταλαβαίνει. Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνίας”, είπε.

Η “απάντηση” ήταν έμμεση στην αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της εφημερίδας “Καθημερινή” για τον “κίνδυνο της μεταπολιτικής”. Μίλησε μάλιστα για αδυναμία των προοδευτικών δυνάμεων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως αυτό “δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση του αντιπολιτευτικού ρεύματος”. Η συστηματική κριτική στον κ. Κασσελάκη τον έχει αναδείξει ως το πρώτο παράδειγμα αυτής της μεταπολιτικής (και “μεσσιανικής”) αντίληψης. Και όχι μόνο: η αυτοκριτική που επιχείρησε χθες ο κ. Τσίπρας για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στο σκάνδαλο της Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες προκάλεσε δυσφορία σε “πρωταγωνιστές” εκείνης της περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments