Πολιτική

Σκληρές αντιπαραθέσεις γύρω από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Σκληρές αντιπαραθέσεις γύρω από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: [367545] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι ημερομηνίες που προβληματίζουν τα κομματικά επιτελεία.

Για ακόμα μια μεγάλη πολιτική μάχη προετοιμάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς στο τέλος της εβδομάδας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να αναδείξει την υποκρισία που καταλογίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σπουδάσει, όπως επισημαίνεται από το newsbeast, σε μη κρατικό ΑΕΙ και με το ΠΑΣΟΚ να διαφωνεί για τη διαφωνία.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει ότι πρόκειται για μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία μάλιστα σε 176 άρθρα ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Θα κατηγορήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι είναι προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες του παρελθόντος και στις 8 Μαρτίου στη Βουλή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπερασπιστεί τη μεταρρύθμισή του.

Αυτή ίσως να είναι και η μεγαλύτερη σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς το κλίμα πολώνεται ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

«Είναι στρατηγική και πρακτική άλλου αιώνα – αυτά δεν είναι καν πολιτικά φύλλα συκής», επισήμανε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και μάλιστα, τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από 10 κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Με την κυβερνητική παράταξη να είναι αρραγής αυτό που επίσης τονίζουν από την Ηρώδου Αττικού είναι ότι ειδικά στο ΠΑΣΟΚ έχουν εκφραστεί ήδη διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή με δύο βουλευτές του, τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να δηλώνουν ότι θα βγουν εκτός κομματικής γραμμής και θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα το βλέμμα των συνεργατών του πρωθυπουργού είναι στραμμένο και σε δυο ημερομηνίες. Στην 24η Μαρτίου (Κυριακή της Ορθοδοξίας) και στην 25η Μαρτίου.

Και οι δυο αυτές ημέρες θεωρούνται ένα τεστ για τη στάση της εκκλησίας μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο, καθώς πολλοί ιεράρχες εξακολουθούν να αντιδρούν και να στοχοποιούν βουλευτές, όπως πρόσφατα τον κ. Παύλο Χρηστίδη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός ο διαχωρισμός αναπόφευκτα προκαλεί ανησυχία και στο κυβερνών κόμμα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι επίσημη καταδίκη της στάσης του αρχιμανδρίτη στην Ηλιούπολη που στοχοποίησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε από την εκκλησία.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιχειρήσει να ρίξει γέφυρες συνεννόησης με την εκκλησία, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή.

Ταυτόχρονα αυτό που δεν θέλει η Πειραιώς είναι να αφήσει χώρο στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικό όφελος την κατάσταση αυτή, καθώς αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα στα δεξιά της ΝΔ να αυξάνει τα ποσοστά του ποντάροντας σε ακραίο λόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments