Διεθνή

200 εκατ. δολάρια από τα συνδικάτα υπέρ Μπάιντεν

200 εκατ. δολάρια από τα συνδικάτα υπέρ Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΜΠΑΪΝΤΕΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις των ΗΠΑ επενδύει το μεγαλύτερο στην ιστορία της ποσό στην εκστρατεία για την επανεκλογή του προέδρου. Αυτές οι εκλογές, εξάλλου, θα είναι μάλλον οι ακριβότερες στην ιστορία της χώρας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Υπαλλήλων (Service Employees International Union – SEIU) της Αμερικής «ποντάρει» 200 εκατ. δολάρια στο Τζο Μπάιντεν και τον προεκλογικό του αγώνα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Το ποσό θα διατεθεί, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, για την κινητοποίηση των εργατικών στρωμάτων ώστε να ψηφίσουν τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το συνδικάτο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Αμερική, εκπροσωπώντας πάνω από δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παροχής υπηρεσιών και του δημοσίου, όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά. Στοχεύει να προσεγγίσει περί τα 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε «δύσκολες» πολιτείες όπως Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα χορηγία του εν λόγω σωματείου το οποίο είχε δώσει περίπου 150 εκατ. δολάρια στις προεδρικές εκλογές του 2020. Όπως γράφουν οι New York Times o Τζο Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως τον πιο φιλοσυνδικαλιστικό πρόεδρο στην ιστορία. Σύμφωνα με την ανάλυση των NYT, oι ψηφοφόροι του γαλάζιου κολάρου, ιδιαίτερα οι Λατίνοι και Αφρικανοί, θα αποτελέσουν βασικό εκλογικό πυλώνα στην  προεδρική εκστρατεία. Ο Μπάιντεν πιστεύει ότι οι πολιτικές του έχουν ωφελήσει αυτούς τους ψηφοφόρους, όπως και τα συνδικάτα τους. 

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει εισχωρήσει στο παραδοσιακό μπλοκ των Δημοκρατικών, το οποίο έχει εκφράσει την απογοήτευσή του για τον πληθωρισμό και θα μπορούσε να αποδειχθεί ανοιχτό στο αντιμεταναστευτικό μήνυμά του Τραμπ. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν δεσμευτεί για οικονομική στήριξη του Μπάιντεν είναι το VoteVets, το οποίο υποστηρίζει βετεράνους που διεκδικούν αξιώματα και σχεδιάζει χορηγία 45 εκατ. δολαρίων και το Future Forward, η κύρια δημοκρατική πολιτική επιτροπή που αναμένεται να δαπανήσει 250 εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις. Η πιο ακριβή εκστρατεία, που θα «τραβήξει» για πολύ Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι και οι πιο ακριβές στην ιστορία της χώρας, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι θα ξεπεραστούν ενδεχμένως και κατά πολύ τα 10 δισεκ. δολάρια. Η μονομαχία Μπάιντεν – Τραμπ μακρά και δριμεία και ήδη είναι υπό συζήτηση η σωματική και πνευματική αντοχή των δύο υποψηφίων, 81 και 77 ετών αντίστοιχα. Η προηγούμενη φορά που η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ διήρκεσε τόσο ήταν το 2000, όταν 243 ημέρες πριν από τις εκλογές είχε επιβεβαιωθεί η μονομαχία μεταξύ του Τζορτζ Μπους του  και του Αλ Γκορ. Η προεκλογική εκστρατεία του 2024 θα διαρκέσει έξι ημέρες λιγότερο από αυτή του 2000. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments