Πολιτική

Αντιπαράθεση Βορίδη – Φάμελλου ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής

Αντιπαράθεση Βορίδη – Φάμελλου ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην Ολομέλεια συζητείται από τις 9.30 το πρωί το πόρισμα που είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής. Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι εάν είχε τηρηθεί ο κανονισμός κινήσεως, το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για ντροπιαστικό πόρισμα Για ντροπιαστικό πόρισμα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για «συγκάλυψη» υπουργών.  

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημείωσε προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από την μια πλευρά ως «διαπρύσιος κήρυκας επειδή η ΝΔ δεν αναγνωρίζει ποινικές ευθύνες» από την άλλη πλευρά όμως «δεν καταθέτετε πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής».

Ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε: «Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζετε τους νόμους της».

Ανταπαντώντας ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες αλλά δεν καταθέτει πρόταση για προανακριτική Επιτροπή. «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα, να περιγράψετε, να κάνετε μια εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη της προτάσεως» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης, να μειωθεί το κοινωνικό αποτύπωμα αυτού του εγκλήματος, όπως είδαμε και τη Δευτέρα με την αποσιώπηση της παρέμβασης της κυρίας Καρυστιανού στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η εθνική τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει τη χώρα μας. Και το έγκλημα των Τεμπών μεγεθύνεται κάθε μέρα από την συντονισμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να συγκαλύψουν τις ευθύνες. Σχολίασε ότι «η σημερινή απουσία του κ. Μητσοτάκη, δεν αποτελεί απλά επιβεβαίωση της συγκάλυψης, αλλά προσβολή των θυμάτων του εγκλήματος και του καθολικού κοινωνικού αιτήματος για δικαιοσύνη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του είπε ,μεταξύ άλλων, ότι «είναι προκλητική η εμμονή από την κυβερνητική πλειοψηφία στην προβολή του ανθρώπινου λάθους όταν στην εποχή μας οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, προλαμβάνοντας ή διορθώνοντας ανθρώπινα λάθη και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ατυχημάτων». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε, ότι «την πρώτη και βασική πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο έγκλημα φέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο βαρύτατες κι αν είνα οι ατομικές ευθύνες για την παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας δεν αθωώνεται η πολιτική που έφερε τα πράγματα ως εδώ, η πολιτική που έχει δημιουργήσει χιλιάδες “κοιλάδες των Τεμπών” όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Δανιάς, έχει κάνει ανάρτηση και απαντά σε υψηλούς τόνους στην Ευρωπαία Εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments