Πολιτική

Με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Π. ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαικής Ένωσης, Paolo Gentiloni, συναντάται αύριο στις 09:30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11:00πμ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib και στις 12:15μμ με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Milojko Spajić.

ΝΔ: Επιχείρηση ανακοπής των εκλογικών διαρροών

Με μεγάλο στοίχημα την ανακοπή των διαρροών, κυρίως προς τα μικρότερα δεξιά κόμματα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης όσων ψήφισαν πέρυσι τη ΝΔ αλλά δείχνουν δύσπιστοι ενόψει των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πορεύεται προς τις κάλπες. Ατύπως η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε, το κλίμα πόλωσης είναι εμφανές, όπως διακριτή είναι και η φθορά της κυβερνώσας παράταξης στις δημοσκοπήσεις.

Σε επιβεβαίωση όσων λίγο – πολύ έχουν δείξει και οι προηγούμενες έρευνες, και η χθεσινή της εταιρείας μετρήσεων της κοινής γνώμης ALCO αποτύπωσε μεν μια καθαρή, άνετη πρωτιά της ΝΔ, με μεγάλη διαφορά από τα άλλα κόμματα, αλλά και με διαρκώς μειούμενα ποσοστά τους τελευταίους μήνες.

Παρότι κανείς δε θα πρέπει να αποκλείσει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής με υποψηφιότητες που δεν έχουν ακουστεί, το ενδιαφέρον στρέφεται, με τα σημερινά δεδομένα, στην παρουσία ή όχι του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη. Ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσία του αδερφού του κ. Μπελέρη στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΝΔ, στοιχείο που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το θέμα έχει κλείσει και ο κ. Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Παρόλαυτα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που να θέλει τον πρωθυπουργό να έχει πει «ναι» στην σχετική εισήγηση, ενώ ορισμένοι το συνδέουν και με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών στο τέλος της εβδομάδας. Με βάση αυτό το σκεπτικό εφόσον τελικώς το πράσινο φως δοθεί, το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα ανακοινωθεί μαζί με τα υπόλοιπα στις 15 Απριλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  οι πιθανότητες πλέον ο κ. Μπελέρης να βρεθεί εντός ψηφοδελτίου είναι περισσότερες από ποτέ.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θεωρείται ότι θα λειτουργήσει συσπειρωτικά στο «δεξιό» ακροατήριο της ΝΔ, στο οποίο υπάρχει σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των περισσότερων δημοσκοπήσεων το κυβερνών κόμμα πάσχει στα δεξιά του, κάτι που τροφοδοτεί τα μικρότερα κόμματα. Οι διαρροές έχουν εντοπιστεί από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και αναμένονται συντονισμένες κινήσεις για την συγκράτηση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments