Πολιτική

Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός βοηθός δέχεται πάνω από 6.000 ερωτήσεις καθημερινά

Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός βοηθός δέχεται πάνω από 6.000 ερωτήσεις καθημερινά

Πηγή Φωτογραφίας: [368740] 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Στις νέες τεχνολογίες, τη χρησιμότητα του ψηφιακού βοηθού, αλλά και το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

Στις νέες τεχνολογίες, τη χρησιμότητα του ψηφιακού βοηθού, αλλά και το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών τονίζοντας ότι «ο ψηφιακός βοηθός δέχεται πάνω από πέντε με έξι χιλιάδες ερωτήσεις κάθε μέρα, παραπάνω από 650 χιλιάδες ερωτήσεις».

Αναφερόμενος στο New Space ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο «9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» τόνισε ότι «με έχει συναρπάσει, είναι όλες αυτές οι ευκαιρίες που μας δίνονται στους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Εκεί πέρα βλέπουμε το μέλλον, εκεί που άλλα πράγματα στις δυο διαστάσεις στη γη κολλάνε, βλέπεις πως σου δίνεται η ευκαιρία από ψηλά να δεις πιο ξεκάθαρα το τι γίνεται. Όταν έχει πλημμύρες, φωτιές, διάφορα πολεοδομικά ζητήματα η λύση έρχεται από ψηλά. Με το σύστημα μικροδορυφόρων θα έχουμε πληροφορία με τεράστια ακρίβεια για όλους όσοι την χρειαστούν για πολιτική προστασία, πολεοδομία, για τις παραλίες σχετικά με την παράνομη χρήση παραλιών. Τεράστια ευκαιρία και τεράστια πρόκληση για έναν μηχανικό να εξερευνήσει κομμάτια που δεν είχε στο μυαλό του».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον ψηφιακό βοηθό που άρχισε τη λειτουργία του από τις 12 Δεκεμβρίου 2023 λέγοντας ότι «καθημερινά άνθρωποι ψάχνουν και βρίσκουν λύσεις. Πάνω από πέντε με έξι χιλιάδες ερωτήσεις κάθε μέρα, παραπάνω από 650 χιλιάδες ερωτήσεις στο σύνολο αν αυτό το ανάγουμε σε τηλεφωνήματα ή mail στο Δημόσιο αντιλαμβανόμαστε πόσο χρήσιμος είναι. Συνεχίζουμε με πολλές άλλες τέτοιες προσεγγίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία, την δικαιοσύνη κ.α.».

Ο υπουργός στο μεταξύ επεσήμανε ότι «σκοπός δεν είναι μόνο να καταναλώνουμε ΑΙ αλλά να παράξουμε και τεχνητή νοημοσύνη και αυτό μπορεί να γίνει με δικά μας μοντέλα και δικές μας υποδομές, data centers αλλά και τον υπερυπολογιστή». Όσον αφορά στην κυβερνοασφάλεια αναφέρθηκε στον Φορέα, ο οποίος δημιουργήθηκε με νομοθεσία και πέρασε από την Βουλή πριν από περίπου ένα μήνα. «Σκοπός είναι να απλώσουμε αυτό το δίχτυ προστασίας όχι μόνο σε σχέση με τις κρίσιμες κρατικές υποδομές αλλά και σε 2000 φορείς, οι οποίοι υπάγονται στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία NIS 2».

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε και για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, για τη μετάβαση των υποθηκοφυλακείων στα κτηματολογικά γραφεία και υπογράμμισε ότι «σε ένα εύλογο διάστημα θα μπορέσουμε να εξομαλύνουμε τελείως και την διαδικασία των μεταβιβάσεων και να πάμε σε μεταβιβάσεις αυθημερόν, τις οποίες έχουμε βέβαια αλλά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κτηματολογικά προβλήματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, τόνισε ότι «είναι μια εξαιρετική εποχή για τους μηχανικούς, υπάρχει πολλή δουλειά στον κλάδο, κάνουν άλματα οι μηχανικοί αυτήν την περίοδο». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «ο μηχανικός είναι συνδεδεμένος με την καθημερινότητα, είναι ένας κλάδος συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της χώρας», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο λειτουργούν όλα ηλεκτρονικά και αυτό θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια καθώς τελειώνουμε τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη που περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα σχετικά με μια αδειοδότηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments