Nέα της αγοράς

Adidas: Ισχυρά κέρδη με «όπλο» τα παπούτσια Samba και Gazelle

Adidas: Ισχυρά κέρδη με «όπλο» τα παπούτσια Samba και Gazelle

Πηγή Φωτογραφίας: sizeer.de

Τα δυο θρυλικά σχέδια της Γερμανικής εταιρείας έδωσαν ισχυρή ώθηση στα κέρδη

Τα παπούτσια Samba και Gazelle της Adidas δίνουν την αίσθηση ότι προέρχονται από άλλη δεκαετία. Αυτό συμβαίνει γιατί πράγματι τα συγκεκριμένα παπούτσια βγήκαν στην κυκλοφορία πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο, εν έτη 2024 εξακολουθούν να είναι το πιο «καυτό» προϊόν της Γερμανικής εταιρείας.

Η Adidas δήλωσε ότι οι πωλήσεις ρετρό παπουτσιών είναι «ισχυρές και συνεχώς αναπτυσσόμενες», συμβάλλοντας στα θετικά αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο στην προσπάθεια που κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά το επεισοδιακό «διαζύγιο» με τον Kanye West.

Με «όπλο», λοιπόν, τη δυναμική αυτών των παπουτσιών, καθώς και την υψηλότερη ζήτηση για παπούτσια τρεξίματος, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, η Adidas κατέγραψε καθαρά κέρδη περίπου 182 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, η εταιρεία είχε καταγράψει ζημιές ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 14%, ενώ η Adidas βλέπει επίσης μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της στην Κίνα και την Λατινική Αμερική. Η Βόρεια Αμερική ήταν ένα αδύναμο σημείο για τη μάρκα, με τα έσοδα να υποχωρούν κατά 4% εξαιτίας των μεγάλων αποθεμάτων στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η Adidas επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές της για το 2024, ιδιαίτερα με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έρχονται, συμπεριλαμβανομένων των Euro 2024 και Copa America καθώς και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η Adidas δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό η Εθνική Γερμανίας ποδοσφαίρου θα μετακομίσει στην Nike από το 2027.

Η ιστορία των θρυλικών Samba και Gazelle

Η ιστορία των παπουτσιών Samba χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν φορέθηκαν από μια γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου που αναζητούσε ένα ανθεκτικό παπούτσι για να παίζει σε παγωμένα και χιονισμένα γήπεδα. Αργότερα το σχέδιο εκμοντερνίστηκε με την τοποθέτηση των τριών χαρακτηριστικών ριγών.

Τα Gazelle, τα οποία επίσης φέρουν τις τρεις χαρακτηριστικές ρίγες, χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960 και αρχικά σχεδιάστηκαν για αθλήματα εσωτερικού χώρου, όπως το Χαντμπολ, πριν μεταμορφωθούν σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζευγάρια παπουτσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments