Nέα της αγοράς

Heineken: Επενδύει 39 εκατ. λίρες για το άνοιγμα δεκάδων κλειστών pub στη Βρετανία

Heineken: Επενδύει 39 εκατ. λίρες για το άνοιγμα δεκάδων κλειστών pub στη Βρετανία

Πηγή Φωτογραφίας: brauwelt//Με ένα ποσό ύψους 39 εκατ. λιρών η Heineken να χρηματοδοτήσει την επαναλειτουργία περίπου 60 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αναζωογονήσει τους «κουρασμένους» ντόπιους σε περιοχές προαστίων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές που εργάζονται από το σπίτι.

Η Heineken χρηματοδοτεί την επαναλειτουργία περίπου 60 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να αναζωογονήσει τις τοπικές αγορές

Με ένα ποσό ύψους 39 εκατ. λιρών η Heineken να χρηματοδοτήσει την επαναλειτουργία περίπου 60 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αναζωογονήσει τους «κουρασμένους» ντόπιους σε περιοχές προαστίων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές που εργάζονται από το σπίτι.

Η ζυθοποιία, η οποία διαθέτει 2.400 καταστήματα μέσω των παμπ και μπαρ Star, σχεδιάζει να ανοίξει ξανά 62 χώρους που παραμένουν κλειστοί επί μακρύ χρονικό διάστημα φέτος και να αναβαθμίσει 612 καταστήματα, με 94 από αυτά να προβλέπεται να ανακατασκευαστούν με το ποσό των 200.000 λιρών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πιο σημαντικές ανακαινίσεις θα εστιαστούν σε παμπ των προαστίων, μετατρέποντάς τες σε «premium» τοπικές παμπ ώστε να προσλκυθούν πελάτες που από την εποχή της πανδημίας εργάζονται εξ αποστάσεως από τον δικό τους χώρου, καθώς και άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνι από τις μετακινήσεις σε πιο κεντρικές περιοχές, απολαμβάνοντας την μπύρα τους κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Η τελευταία επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 1.075 νέες θέσεις εργασίας και θα διευρύνει τη χρήση κάθε παμπ, και έρχεται εν μέσω ενδείξεων αύξησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς ο πληθωρισμός και η κρίση του κόστους ζωής μειώνονται στη χώρα

Μαζικά λουκέτα

Οι ζυθοποιίες και οι παμπ αναγκάστηκαν να κλείσουν για μήνες υπό τους περιορισμούς της πανδημίας και έκτοτε ο κλάδος αντιμετωπίζει υψηλότερο κόστος, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ενέργειας και των μισθών, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές έχουν περικόψει τις ελαστικές δαπάνες τους.

Ο αριθμός των παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε μειωθεί ακόμη και πριν χτυπήσει η Covid-19, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association. Τα στοιχεία από τον οργανισμό του κλάδου δείχνουν μια σταθερή πτώση από 60.800 το 2000 σε 47.200 παμπ το 2019.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες όμιλοι παμπ ανακοίνωσαν σχέδια για νέες επενδύσεις ποντάροντας στην ανανεωμένη εμπιστοσύνη στον κλάδο.

Ο Τιμ Μάρτιν, ιδρυτής και πρόεδρος της JD Wetherspoon, είπε τον Μάρτιο ότι είχε μια λίστα με 130 κωμοπόλεις όπου ήθελε να ανοίξει μια παμπ, καθώς ανακοίνωσε οκταπλάσια αύξηση στα κέρδη προ φόρων το εξάμηνο έως τον Ιανουάριο του 2024.

Η Greene King ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επενδύσει 40 εκατομμύρια λίρες σε ένα νέο ζυθοποιείο στην Ανατολική Αγγλία.

Η Heineken Βρετανίας, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, είπε ότι η τελευταία επένδυσή της σήμαινε ότι θα είχε ανοίξει ξανά 156 κλειστές επί μεγάλο χρονικό διάστημα παμπ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Derbyshire, το Yorkshire και την Cumbria, μεταξύ των αρχών του 2023 και του τέλους του 2024. Στόχος της είναι να μειώσει τον αριθμό των κλειστών παμπ στα προ Covid επίπεδα. Οι περισσότερες από τις 2.400 παμπ της είναι μισθωμένες σε μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments