Ελλάδα

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την πόρτα που κατέρρευσε σε σχολείο της Κηφισιάς [vid]

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την πόρτα που κατέρρευσε σε σχολείο της Κηφισιάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369717] ΠΤΩΣΗ ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με τη σιδερένια πόρτα στο 3ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας και δεν απήγγειλε κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμα στη δικογραφία η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από γονείς μαθητών, δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη, που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την αστυνομία. Επιπλέον, φέρεται να μην έχουν περιληφθεί στη δικογραφία τα στοιχεία σχετικά με το πώς παρελήφθη το έργο.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του έργου.

Το ατύχημα έγινε χθες το μεσημέρι την ώρα που τα παιδιά σχολούσαν και έφευγαν, χρησιμοποιώντας την «πόρτα παγίδα».

Εκτός από τον μαθητή της Γ’ τάξης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης, τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι δυο μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος φέρεται να ισχυρίζεται ότι μετά τις εργασίες παρέδωσε τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, ενώ από το σχολείο αρνούνται ότι είχαν τέτοια ενημέρωση.

Η ανακοίνωση των γιατρών για τον εννιάχρονο

Ανακοίνωση με τα νεότερα για τον εννιάχρονο, ο οποίος την Τρίτη (21/5) λίγο μετά τις 13:00 τραυματίστηκε από την πτώση πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης». Σύμφωνα με αυτήν, το παιδί παραμένει εκτός κινδύνου, νοσηλευόμενο στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο.

Ειδικότερα, στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται: «Ο ανήλικος Μ.Θ. (γεν. 2015) διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα.

Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments