Διεθνή

Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι – Επιμένει στο «Μακεδονία» σε συνάντησή του με Αυστριακό αξιωματούχο

Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι – Επιμένει στο «Μακεδονία» σε συνάντησή του με Αυστριακό αξιωματούχο

Πηγή Φωτογραφίας: Lykavitos.gr//Άλλη μία πρόκληση από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, που επιμένει να αναφέρεται στη χώρα του ως "Μακεδονία"

Άλλη μία πρόκληση από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, που επιμένει να αναφέρεται στη χώρα του ως "Μακεδονία"

Συνεχίζει στην προκλητική του στάση, κόντρα σε όσα αναφέρει η συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός της Βόρειας ΜακεδονίαςΧρίστιαν Μιτσκόσκι, με τον ηγέτη του εθνικιστικού VMRO να επιμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και στις συναντήσεις που έχει με ξένους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ύστερα από συνάντησή με τον Αυστριακό πρέσβη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο Timcho Mutsunki, συναντηθήκαμε με τον Αυστριακό πρέσβη Martin Pamer. Ευχαρίστησα τον κ. Pamer για την υποστήριξη που λαμβάνει η Μακεδονία από την Αυστρία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.Οι άριστες οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Μακεδονίας και της Αυστρίας θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ενισχύθηκε το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος, το οποίο θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης».

Μητσοτάκης: Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν την ονομασία “Μακεδονία” θα μας βρουν απέναντί τους

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη τα Σκόπια νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνέντευξή του στο OPEN, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της όξυνσης των προκλήσεων από τον βόρειο γείτονα, λέγοντας ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί». «Πρέπει να καταλάβουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε», είπε σχολιάζοντας τη στάση της νέας προέδρου της χώρας.

«Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι. Πιστεύω θα προσαρμοστούν», συνέχισε, ενώ σε ερώτηση τι θα γίνει αν επιμείνουν, ανέφερε πως «τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν». «Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν την ονομασία “Μακεδονία” θα μας βρουν απέναντί τους», τόνισε σε αυστηρό τόνο.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σοβαρευτούν εφόσον θέλουν να παραμείνουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό», σημείωσε και υπογράμμισε ότι η χώρα δεν θα κυρώσει τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτό «είναι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα μας».

«Ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τέτοια μικροκομματικά παιχνιδάκια. Γι’ αυτό δεν κυρώσαμε τα μνημόνια που ζητάνε κάποιοι. Βλέπαμε ότι το VMRO ερχόταν στην εξουσία με ακροδεξιό λόγο. Τα μνημόνια είναι ένα ακόμα όπλο. Σε αυτή τη συγκυρία δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια», συμπλήρωσε. «Δεν είπα ποτέ ότι θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «ήμουν πολύ καθαρός από την αρχή, ότι από τη στιγμή που θα υπογραφεί η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments