Πολιτική

Έρχεται ο φροντιστής της γειτονιάς – Ξεκινούν αιτήσεις για το Σπίτι μου 2:Διευκρινίσεις από τη Σοφία Ζαχαράκη

Έρχεται ο φροντιστής της γειτονιάς – Ξεκινούν αιτήσεις για το Σπίτι μου 2:Διευκρινίσεις από τη Σοφία Ζαχαράκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Έρχεται ο φροντιστής της γειτονιάς – Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Σπίτι μου 2: Διευκρινίσεις από τη Σοφία Ζαχαράκη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Η Ελλάδα απέκτησε τη στρατηγική για μακροχρόνια φροντίδα»

Για τα προγράμματα που θα στηρίξουν τους πολίτες της χώρας μας το επόμενο διάστημα μίλησε το πρωί της Δευτέρας 23/12 η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε έρχεται ο φροντιστής της γειτονιάς ενώ παράλληλα ξεκινούν οι αιτήσεις για το Σπίτι μου 2.

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δήλωσε πως το υπουργείο κατέβαλλε 470 εκατ. ευρώ σε τακτικά και έκτακτα επιδόματα, επικεντρωμένα σε άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, την οικογένεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ακόμη, τόνισε πως αναμένονται αυξήσεις στις συντάξεις.

Όπως σημείωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανοίγει νέο πρόγραμμα εντός του 2025, τον «φροντιστή της γειτονιάς».

«Η Ελλάδα απέκτησε τη στρατηγική για μακροχρόνια φροντίδα, γιατί το επάγγελμα του μέλλοντος θα είναι ο φροντιστής για οποιαδήποτε ηλικία. Θα βοηθά στην καθημερινότητα ενός ηλικιωμένου, ενός ατόμου με αναπηρία. Ενώ ο προσωπικός βοηθός βοηθά ένα άτομο με αναπηρία να ζει πιο αυτόνομα, ο φροντιστής θα είναι κάθε μέρα εκεί στην προσωπική φροντίδα ενός ατόμου που έχει ανάγκη» δήλωσε η κα Ζαχαράκη.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου 2025.

«Το επιτόκιο είναι χαμηλό, θα κινηθεί μέχρι 2% και είναι ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Το κράτος δίνει κιόλας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Θυμίζω ότι το πρόγραμμα κοστίζει 2 δις ευρώ, το 1 δισ. προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και 1 δισ. ευρώ από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Γι’ αυτό κι έχει ανταγωνιστικό επιτόκιο» σημείωσε.

Τέλος, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα παιδιά που κακοποιούνταν από τον 45χρονο πατέρα τους και αστυνομικό της Βουλής. Όπως είπε η ίδια, τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούνται από ψυχολόγο και φοιτούν σε σχολείο, βρίσκονται σε καθεστώς παιδικής προστασίας και δεν θα αποκαλυφθούν οι δομές στις οποίες έχουν μεταφερθεί.

Πηγή: pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

11.09.2026 | 20:11

Ολυμπιακός: Χωρίς Ντόρσεϊ και Παπανικολάου με Ερυθρό Αστέρα

11.09.2026 | 20:00

NATO–Ρωσία: Η μάχη κατεβαίνει στον βυθό – Ο φόβος για σαμποτάζ στα καλώδια της Ευρώπης

11.09.2026 | 19:52

Μιχαηλίδου: «Κλειδί» για το Δημογραφικό η προσχολική φροντίδα – Περισσότερες θέσεις για βρέφη

11.09.2026 | 19:43

Φουστάνος για Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ πρέπει να επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως, πρέπει να αλλάξουν καταστατικά και νοοτροπία

11.09.2026 | 19:35

Πετρέλαιο στα $108: Ο πόλεμος Ιράν «κλείνει» δύο εξόδους – Ο εφιάλτης Ορμούζ και Μπαμπ αλ-Μαντέμπ

11.09.2026 | 19:30

Οι Χούθι πιάνουν το Μπαμπ αλ-Μαντέμπ – Ο επικεφαλής της CENTCOM στη Σαουδική Αραβία για το επόμενο βήμα

11.09.2026 | 19:16

Η Ινδία στη μέγγενη ΗΠΑ–Κίνας: Το G2 που φοβάται το Νέο Δελχί και η μάχη για στρατηγική αυτονομία

11.09.2026 | 19:11

Μαζωνάκης: «Έχω άνδρα λιπόθυμο, πιθανόν χωρίς ζωτικά σημεία» – Το τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ

11.09.2026 | 19:43

Φουστάνος για Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ πρέπει να επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως, πρέπει να αλλάξουν καταστατικά και νοοτροπία

11.09.2026 | 19:11

Μαζωνάκης: «Έχω άνδρα λιπόθυμο, πιθανόν χωρίς ζωτικά σημεία» – Το τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ

11.09.2026 | 17:14

Το ξέσπασμα της Άννας Νταλάρα για τον Μαζωνάκη: "Για όνομα του Θεού πια! Λες και θα σας περάσουμε από εντεχνόμετρο"

11.09.2026 | 15:04

Ζούλιας για Μαζωνάκη: «Ήταν βαθιά δυστυχισμένος άνθρωπος,προσπαθούσε να απαλλαγεί από τον πόνο»

11.09.2026 | 14:53

Μαζωνάκης: Συγκλονίζει στενός του φίλος - «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να έχει σωθεί»

11.09.2026 | 14:44

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι τιμές της κλινικής - Πόσο κόστιζαν οι θεραπείες της πλασμαφαίρεσης

11.09.2026 | 14:39

Γιώργος Μαζωνάκης: Στη Νίκαια η κηδεία – Πότε θα πουν το τελευταίο «αντίο»

11.09.2026 | 14:24

Μαζωνάκης: Κακουργηματική δίωξη στους δύο γιατρούς για τον θάνατό του

11.09.2026 | 19:30

Οι Χούθι πιάνουν το Μπαμπ αλ-Μαντέμπ – Ο επικεφαλής της CENTCOM στη Σαουδική Αραβία για το επόμενο βήμα

11.09.2026 | 19:16

Η Ινδία στη μέγγενη ΗΠΑ–Κίνας: Το G2 που φοβάται το Νέο Δελχί και η μάχη για στρατηγική αυτονομία

11.09.2026 | 12:14

Ο MBS ζητά από τον Τραμπ να χτυπήσει τους Χούθι – Ο εφιάλτης του «διπλού στραγγαλισμού» του πετρελαίου

11.09.2026 | 12:08

Pickaxe Mountain: Το «άτρωτο» βουνό του Ιράν που δοκιμάζει τα όρια της στρατιωτικής ισχύος του Τραμπ

10.09.2026 | 19:00

Κύπρος–Ισραήλ–Λίβανος: Η Λευκωσία θέλει ρόλο «γέφυρας» – Άμυνα, ενέργεια και GSI στο τραπέζι

10.09.2026 | 18:25

ΗΠΑ–Ιράν: Από τις κυρώσεις στις βυθίσεις τάνκερ – Το πετρέλαιο στα $100 και ο νέος πόλεμος της «σκιώδους» οικονομίας

09.09.2026 | 20:30

Η Άγκυρα ξαναγράφει τη Σμύρνη: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για «προμελετημένες σφαγές»

09.09.2026 | 18:00

Η Ρωσία «μετρά» το ΝΑΤΟ: Drones σε Πολωνία–Ρουμανία και το επικίνδυνο τεστ του Πούτιν στην Ανατολή

Μητσοτάκης–UNESCO: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ξανά στο τραπέζι – Νέα ώθηση στην ελληνική στρατηγική

Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα μπήκε ξανά επίσημα στην ατζέντα του πρωθυπουργού, αυτή τη φορά στη συνάντηση με τον νέο γενικό διευθυντή της UNESCO Καλέντ Αλ-Ανανί. Μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και τις νέες εγγραφές Μινωικών Ανακτόρων και Ολύμπου, η Αθήνα επιχειρεί να μετατρέψει την πολιτιστική διπλωματία σε εργαλείο διεθνούς επιρροής.

Μητσοτάκης–UNESCO: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ξανά στο τραπέζι – Νέα ώθηση στην ελληνική στρατηγική

Βαρουφάκης «τελειώνει» Τσίπρα: «Προτιμώ τον θάνατο» – Το 2015 επιστρέφει και κόβει τις γέφυρες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε μετεκλογική κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα και μετατρέπει ξανά το δημοψήφισμα του 2015 σε διαχωριστική γραμμή της Αριστεράς. «Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές», λέει για το πολιτικό comeback του πρώην πρωθυπουργού, την ώρα που η μάχη για την ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο μπαίνει σε νέα φάση. (Η Βραδυνή)

Βαρουφάκης «τελειώνει» Τσίπρα: «Προτιμώ τον θάνατο» – Το 2015 επιστρέφει και κόβει τις γέφυρες

Βορίδης: «Η κρίσιμη μάχη είναι η αυτοδυναμία» – Τσίπρας δεύτερος, Σαμαράς και Τουρκία στην εξίσωση

Ο Μάκης Βορίδης περιγράφει ήδη το εκλογικό δίλημμα της ΝΔ: αυτοδυναμία και σταθερή κυβέρνηση απέναντι σε μια πολυκομματική Βουλή. Βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώνει την αντιπολίτευση, απορρίπτει τη σαμαρική κριτική περί «ενδοτικής» εξωτερικής πολιτικής και παραδέχεται ότι η ακρίβεια απορροφά μέρος των αυξήσεων στα εισοδήματα.

Βορίδης: «Η κρίσιμη μάχη είναι η αυτοδυναμία» – Τσίπρας δεύτερος, Σαμαράς και Τουρκία στην εξίσωση

Καλαφάτης: Από τη γνώση στην ανάπτυξη – Το στοίχημα της Ελλάδας για AI, καινοτομία και νέες επενδύσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης συνδέει την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της επόμενης ημέρας: η γνώση που παράγεται σε σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα να μετατρέπεται σε καινοτομία, παραγωγικότητα, επιχειρήσεις και καλύτερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά.

Καλαφάτης: Από τη γνώση στην ανάπτυξη – Το στοίχημα της Ελλάδας για AI, καινοτομία και νέες επενδύσεις

Άδωνις: «Η πλασμαφαίρεση ήταν παράνομη»–Νέο αυστηρό πλαίσιο για longevity και κλινικές αντιγήρανσης

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη ιατρική πράξη δεν επιτρεπόταν στο ιδιωτικό ιατρείο, αφήνει τη διερεύνηση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές και προαναγγέλλει νέο θεσμικό πλαίσιο για longevity, αντιγήρανση και διαδικτυακές διαφημίσεις.

Άδωνις: «Η πλασμαφαίρεση ήταν παράνομη»–Νέο αυστηρό πλαίσιο για longevity και κλινικές αντιγήρανσης

Βαρύ σαμαρικό χτύπημα: «Η μέθη της εξουσίας του Μητσοτάκη έχει μεταλλάξει τη ΝΔ»

Ο Νίκος Τσιούτσιας ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στο Μαξίμου, μιλά για «μέθη εξουσίας», «ιδιοκτησιακή αντίληψη» στη ΝΔ και αποκαλύπτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με στελέχη της ΝΔ, επιστήμονες και πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα. Το ενδεχόμενο νέου κόμματος παραμένει ανοιχτό — χωρίς ακόμη επίσημη απόφαση.

Βαρύ σαμαρικό χτύπημα: «Η μέθη της εξουσίας του Μητσοτάκη έχει μεταλλάξει τη ΝΔ»

Καλαφάτης: Από το Μετρό στο AI – Το σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας

Από το πακέτο των 2,2 δισ. της ΔΕΘ έως το Thess INTEC και το νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει την κοινωνική στήριξη με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη Βόρεια Ελλάδα.

Καλαφάτης: Από το Μετρό στο AI – Το σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας

Κασιδιάρης εκτός φυλακής: Η 15η Σεπτεμβρίου ανοίγει νέο πολιτικό μέτωπο πριν από τις κάλπες του 2027

Η αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη δεν ισοδυναμεί αυτομάτως με επιστροφή στις εκλογές. Το πραγματικό πολιτικό θρίλερ αρχίζει τώρα: νέος φορέας, Άρειος Πάγος, το θεσμικό «μπλόκο» και μια δεξαμενή ψήφων που μπορεί να επηρεάσει κυρίως τη δεξιά πλευρά του πολιτικού χάρτη.

Κασιδιάρης εκτός φυλακής: Η 15η Σεπτεμβρίου ανοίγει νέο πολιτικό μέτωπο πριν από τις κάλπες του 2027