Διεθνή

Απάτη 600 εκατ. με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης – Αγόρασαν Porsche, Lamborghini, Rolex και κρυπτονομίσματα

Απάτη 600 εκατ. με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης – Αγόρασαν Porsche, Lamborghini, Rolex και κρυπτονομίσματα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τεράστια απάτη με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης έστησε εγκληματική οργάνωση, αφού απέσπασε το λιγότερο 600 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Porsche και Lamborghini, Rolex και κρυπτονομίσματα.

Συνολικά έγιναν 8 συλλήψεις

Τεράστια απάτη με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης έστησε εγκληματική οργάνωση, αφού απέσπασε το λιγότερο 600 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Porsche και Lamborghini, Rolex και κρυπτονομίσματα.

Δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως οι εισαγγελείς της ΕΕ κατέθεσαν αίτημα στις ευρωπαϊκές αρχές, με αποτέλεσμα να γίνει έφοδος στην Ιταλία, όπου δραστηριοποιούνταν οι δράστες.

Έτσι, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτια και επιχειρήσεις, κατάσχοντας και δεσμεύοντας περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων και βιλών, κρυπτονομισμάτων, ρολογιών Rolex, χρυσού και κοσμημάτων, καθώς και μιας Lamborghini, μιας Porsche και ενός Audi Q8.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απάτη πραγματοποιήθηκε από εγκληματική οργάνωση που περιλάμβανε επαγγελματίες με εμπειρία στην υποβολή αιτήσεων για δημόσια χρηματοδότηση, οι οποίοι βοήθησαν στην εξασφάλιση μετρητών για έργα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ψηφιοποίησης των ιταλικών εταιρειών.

Μάλιστα, η εγκληματική ομάδα χρησιμοποίησε έναν «εκλεπτυσμένο μηχανισμό νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες … αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως διακομιστές cloud που βρίσκονται σε μη συνεργάσιμες χώρες, κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή πλαστών εγγράφων».

Ακολουθούν φωτογραφίες με τα ευρήματα των αρχών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments