Σκουρλέτης: Τα απορρίμματα είναι η πρώτη αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαΐου 2017, 18:42 6 Μαΐου 2017, 18:42

«Η Κέρκυρα θα πρέπει να αναπτύξει όλα τα πλεονεκτήματά της. Εδώ στο νότο της Κέρκυρας, υπάρχει ένα λιμάνι το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό το οποίο είναι αντάξιο για το μέλλον του νησιού» ανέφερε μεταξύ άλλων, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιβαλλοντικού Κέντρου, στις Αλυκές Λευκίμμης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όσον αφορά την προοπτική της αλλαγής στη χωροταξία του «Καλλικράτη» ο υπουργός επεσήμανε ότι «δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης», όπως είπε, «υπάρχουν κατανοητές εξαιρέσεις» τις οποίες θα εξετάσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες.

«Έχουμε αποφασίσει στις αλλαγές που θα κάνουμε στον Καλλικράτη, μέσα στο 2017, να μην ανοίξουμε το θέμα το χωροταξικό, πέραν κάποιων συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ως εξαιρέσεων, όπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Κάποιες περιπτώσεις μιλάνε από μόνες τους. Ο νότος της Κέρκυρας και η Κέρκυρα έχει τις προϋποθέσεις να συμβάλλει με το δικό του τρόπο σε μία νέα αντίληψη ανάπτυξης, στην κατεύθυνση μίας ισόρροπης ανάπτυξης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε ακόμη μία φορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι «αυτό το θέμα είναι η πρώτη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο εσωτερικών και οι Περιφέρειες, έχουν μία γενικότερη συνολικά ευθύνη, όπως τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδιασμού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Αλλά το θέμα των απορριμμάτων είναι μία από τις βασικότερες, η πρώτη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτό δεν υπάρχει εξαίρεση. Από εκεί και πέρα όλοι θα βοηθήσουμε, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα ούτε την οικονομία, ούτε να παίζουμε με την υγεία των κατοίκων. Πάντοτε υπάρχουν λύσεις, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, αρκεί ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ετικέτες: