Μελβούρνη: 32χρονος Αφγανός ο οδηγός που σκόρπισε τον τρόμο – Έπαιρνε ψυχοφάρμακα (vid) | Pagenews.gr
Pagenews team 21 Δεκεμβρίου 2017, 13:42

Αυστραλός πολίτης αφγανικής καταγωγής και «γνωστός» στην αστυνομία ήταν ο δράστης της επίθεσης το πρωί της Πέμπτης στη Μελβούρνη. Ο 32χρονος οδηγός του λευκού SUV είχε απασχολήσει τις αρχές το 2010 για μικροαδίκημα, ενώ είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αυστηρά φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Σε συνέντευξη Τύπου οι Αρχές είπαν ότι ο δράστης, που είναι Αυστραλός υπήκοος αφγανικής καταγωγής, ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και μια μικρή επίθεση το 2010, αλλά όχι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. Ιδιοκτήτης του λευκού SUV ήταν ένας συγγενής του.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη, ένας 24χρονος άνδρας, που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή με το κινητό του, κουβαλούσε μια τσάντα που περιείχε μαχαίρια, αλλά η αστυνομία θεωρεί ότι μάλλον δεν σχετίζεται με το περιστατικό κι ότι ο δράστης ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο.

Ο 24χρονος συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνά της. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές στο περιστατικό τραυματίστηκαν συνολικά 19 άτομα, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα τέσσερα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην παρούσα φάση η αστυνομία πιστεύει ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, αν και θεωρεί ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια. Ο εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας Σέιν Πάτον είπε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για «επίθεση μοναχικού λύκου».

Tags: