Πολιτική

“Πόλεμος” με βαριές κουβέντες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επίθεση στον Μπουτάρη

“Πόλεμος” με βαριές κουβέντες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επίθεση στον Μπουτάρη
Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι...'', σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Η επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων, έγινε αφορμή για μια μεγάλη πολιτική διαμάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίζεται σε έντονους τόνους από το πρωί, αφού η Νέα Δημοκρατία απάντησε σε όσα είχε πει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός. Να θυμίσουμε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε μια δήλωση η οποία έσκασε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, κατηγορώντας ουσιαστικά την Νέα Δημοκρατία πως κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Τι απάντησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή τού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

”Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για “δικαιολογημένη αγανάκτηση”. Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία», προσθέτει.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…”.

Όσα είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας:

”Ξέρουμε όλοι, ποιοι”, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως ”δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω”.

Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι “θα αντιμετωπιστούν με την μεγαλύτερη αυστηρότητα οι συλληφθέντες”. Διαβάστε περισσότερα για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μπουτάρη εδώ.

Στα “χαρακώματα” και το Κίνημα Αλλαγής

 

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε και το Κίνημα Αλλαγής σε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «Αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. “Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο τού έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;” είπε. Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοφανής επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Ακραίο τμήμα της πίσω από την επίθεση στον Μπουτάρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments