Οικονομία

EuroWorking Group: Με μικρό καλάθι Τσακαλώτος – Χουλιαράκης στη σημερινή συνεδρίαση

EuroWorking Group: Με μικρό καλάθι Τσακαλώτος – Χουλιαράκης στη σημερινή συνεδρίαση
Χαμηλές οι προσδοκίες στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, στο οποίο θα επιχειρηθεί να γίνει ένας πρώτος προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις του ελληνικού προγράμματος.

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group και έτσι αρχίζει η προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το χρονοδιάγραμμα της οποίας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σημαντικές εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει καθυστερήσει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την αγορά και το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναμένεται να καθυστερήσουν την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Κολλήματα προκαλούν και οι ενστάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το οποίο οι θεσμοί είναι πιθανό να ζητήσουν ακόμα και την καθυστέρηση της ψήφισής του.

Στο σημερινό Euroworking Group αναμένεται να τεθεί και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ λόγω της συνεχιζόμενης δίωξής του.

Να σημειωθεί ότι από την επόμενη Δευτέρα αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών τόσο για τις εκκρεμότητες της β’ αξιολόγησης όσο και για την πορεία υλοποίησης των 113 προαπαιτούμενων που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments