Πολιτική

Νίκος Τόσκας για Εφετείο Αθηνών: Εργαζόμαστε μεθοδικά για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη

Νίκος Τόσκας για Εφετείο Αθηνών: Εργαζόμαστε μεθοδικά για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη
"Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών καταδικάζεται απερίφραστα από την κυβέρνηση και τους δημοκρατικούς πολίτες", αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Τόσκας.

«Εργαζόμαστε μεθοδικά να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, την οποία καταδίκασε απερίφραστα.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών καταδικάζεται απερίφραστα από την κυβέρνηση και τους δημοκρατικούς πολίτες. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας εργάζεται οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε, σε δήλωσή του για την επίθεση, ο κ. Τόσκας.

Βαριές κουβέντες μεταξύ κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο Εφετείο

«Επίθεση κατά της Δημοκρατίας» αποτελεί η σημερινή επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αποδίδει ευθύνες για το συμβάν σε «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την ανακοίνωση της, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και προσθέτει ότι «ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους» καθώς όπως τονίζει «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».

Σε ότι αφορά δε τη στάση του δικαστικού σώματος, η Ενωση επισημαίνει ότι «δεν πτοούνται οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. 

Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών: Δικαστές και Εισαγγελείς επιρρίπτουν ευθύνες κατά της κυβέρνησης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments