Διεθνή

Κινα: Φτιάχνουν χαρτομάντιλα από… περιττώματα γιγάντιου πάντα!

Κινα: Φτιάχνουν χαρτομάντιλα από… περιττώματα γιγάντιου πάντα!
Μια κινεζική εταιρεία "μύρισε" την ευκαιρία και θα προχωρήσει στην ανακύκλωση ινών από τα περιττώματα των γιγάντιων πάντα για να φτιάξει χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα ή ακόμη και πάνες, μετέδωσε σήμερα ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Χαρτί υγείας και χαρτομάντιλα σχεδιάζει να φτιάξει μια εταιρεία χρησιμοποιώντας ίνες από περιττώματα γιγάντιων πάντα, σύμφωνα με κινέζικο μέσο ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το BBC, κάθε ενήλικο πάντα παράγει περισσότερα από 10 κιλά περιττώματα την ημέρα. Εκτός από τα περιττώματα, που χαρακτηρίζονται ως πράσινες μπάλες, τα πάντα επίσης αφήνουν γύρω τους 50 κιλά περισσεύματα από το μπαμπού που φτύνουν καθώς τρώνε.

Τη συμφωνία έχει υπογράψει το Κινέζικο Κέντρο Ερευνών του Γιγάντιου Πάντα με την εταιρεία παραγωγής χαρτιού Sichuan Qianwei Fengsheng. Σύμφωνα με αυτή η εταιρεία θα συλλέγει περιττώματα και περισσεύματα από την τροφή τους κάθε εβδομάδα.

Μετά τη συλλογή της πρώτης ύλης, ακολουθεί μια περίπλοκη διαδικασία ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει βράσιμο, παστερίωση και απόσπαση ινών.

Σύμφωνα με την εταιρεία για να παραχθεί χαρτί από μπαμπού, χρειάζεται να αφαιρεθεί η φρουκτόζη για να αποσπαστούν οι ίνες, διαδικασία που κάνουν μόνα τους τα πάντα.

Ένα πακέτο χαρτομάντιλα από την ανακύκλωση περιττωμάτων και περισσευμάτων θα κοστίζει 43 γουάν, δηλαδή περίπου 5,50 ευρώ, θα είναι δηλαδή αρκετά ακριβό για τέτοιου είδους προϊόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments