Πολιτική

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον Χρήστο Πάχτα

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον Χρήστο Πάχτα
O πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική διαφήμιση.

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική διαφήμιση.

Η πράξη για την οποία καταδικάστηκε, αφορούσε δήλωσή του, στο περιθώριο συζήτησης, που έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2013 στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην επίμαχη δήλωση ότι η ιστοσελίδα "antigoldgr.org", χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα από Λιβεριανή εταιρεία. Κατόπιν αυτού, οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, Μαρία Καδόγλου και Τόλης Παπαγεωργίου, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Πάχτας, δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία που αποδόθηκε στον εντολέα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι Τούρκοι κρατούν στη φυλακή τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ο φόβος της 5ετούς φυλάκισης

Παραμένουν στη φυλακή οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί – Απορρίφθηκε η ένσταση

Επιμένει στα περί ομηρίας ο Πάνος Καμμένος για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Απελευθέρωση των Τούρκων αξιωματικών μέχρι τέλη Απριλίου









ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments