Οικονομία

Αναταραχή στις αγορές από τον εμπορικό “πόλεμο” ΗΠΑ-Κίνας

Αναταραχή στις αγορές από τον εμπορικό “πόλεμο” ΗΠΑ-Κίνας
Μικτή ήταν η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι φόβοι για κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας αντιστάθμισαν την θετική επίπτωση από την παρέμβαση των κινεζικών αρχών την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχυθεί το νόμισμα της χώρας.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσαν σήμερα μια ασυνήθιστα οξεία επίθεση κατά των εμπορικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγόντας ότι δεν θα πετύχει ο εμπορικός «εκβιασμός» του Τραμπ. Προσπάθησαν επίσης να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για την ισχύ της κινεζικής οικονομίας καθώς η διαμάχη των τελευταίων μηνών έχει δημιουργήσει τριγμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει κλιμακώσει τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Ύστερα από την αρχική τους άνοδο, οι ασιατικές μετοχές υπέκυψαν στις πιέσεις, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος.

Ο κινεζικός δείκτης των blue chips και ο σύνθετος δείκτης SSE της Σανγκαής υποχώρησαν πάνω από 1%.

Μικτή ήταν η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,06%, ενώ ο γερμανικός DAX κατά 0,34% και ο γαλλικός CAC 40 ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος, με οριακή πτώση 0,02%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments