Τεχνολογία

Instagram: Το επικό ποστάρισμά μετά το χθεσινό “μπλακ άουτ”

Instagram: Το επικό ποστάρισμά μετά το χθεσινό “μπλακ άουτ”
"Έπεσαν" Facebook και Instagram δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά στους χρήστες, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία.

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες (13/3/19) για περίπου 10 ώρες στις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, τέθηκαν σχεδόν εκτός λειτουργίας, Facebook, Instagram, αλλά και WhatsΑpp με τις υπηρεσίες τους να αποκαθίστανται τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Να σημειωθεί, ότι και στο Twitter παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ζήτημα στα social media παρατηρήθηκε στην ανάρτηση νέων posts, αλλά και στη μεταφόρτωση φωτογραφιών.

Η πλειοψηφία των αναφορών σχετικά με το Facebook προέρχεται από χρήστες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τις Φιλιππίνες, την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου , των Κάτω Χωρών, αλλά και της Ελλάδας, καθώς και ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία και το Περού.

Χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η αιτία, το Facebook ενημέρωσε νωρίς το πρωί τους χρήστες μέσω Twitter ότι ό,τι συνέβη «δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDos (σ.σ. μια προσφιλής μέθοδος επίθεσης χάκερ)».

Από την άλλη, το Instagram μόλις το πρόβλημα αποκαταστάθηκε προχώρησε σε ένα επικό ποστ. Δείτε το:

Να αναφέρουμε, ότι Facebook και Instagram είχαν επίσης αναρτήσει ότι εργάζονται σκληρά για να επιλυθεί το πρόβλημα και πως λυπούνται για την αναστάτωση.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν -μεταξύ άλλων- ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις, να γράψουν κάποιο σχόλιο και να επικοινωνήσουν μέσω του messenger.

  • O χάρτης με τις αναφορές προβλημάτων του Instagram
  • O χάρτης με τις αναφορές προβλημάτων του Facebook
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments