Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Στο στόχαστρο της εφορίας οι “ξεχασιάρηδες”

Φορολογικές δηλώσεις: Στο στόχαστρο της εφορίας οι “ξεχασιάρηδες”
Μπροστά σε σοβαρές κυρώσεις θα βρεθούν όσοι ξεχάσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις φέτος στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις θα βρεθούν όσοι… ξεχάσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις φέτος στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Η εφορία θα εξαπολύσει φοροεπίθεση για να βάλει στα ταμεία της όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα. Έτσι, θα υπενθυμίζει με e-mail και τηλεφωνικές κλήσεις η εφορία θα υπενθυμίζει στους «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους καθώς και να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

Φωτογραφία αρχείου


Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 105.000 τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Οι αρμόδιες για τη φορολογική συμμόρφωση υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αφού τους εντοπίσουν, τους στέλνουν ειδοποιήσεις με μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνούν μαζί τους τηλεφωνικά, προκειμένου να τους πείσουν να εκπληρώσουν, έστω και εκπρόθεσμα, τις συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Η συμμόρφωση των παραβατών στις ειδοποιήσεις αυτές κυμαίνεται από 15% έως 30%.

Να θυμίσουμε, ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2019.

Ο τρόπος πληρωμής του φόρου που θα προκύψει για όσους εκδοθεί χρεωστικό εκκαθαριστικό δεν αλλάζει, καθώς προβλέπεται είτε εφάπαξ πληρωμή είτε πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 31 Ιουλίου 2019.

Φωτογραφία αρχείου


Καταληκτικά, σημειώνεται ότι το φθινόπωρο του 2018 εντοπίστηκαν 48.090 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα)και 7.260 νομικά πρόσωπα που δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση του έτους 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments