Ελλάδα

Υπόθεση Siemens: Την απαλλαγή Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας

Υπόθεση Siemens: Την απαλλαγή Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας
Την απαλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Να απαλλαγεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση της Siemens πρότεινε στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά που συνέχισε και σήμερα, για δεύτερη μέρα, την αγόρευσή της.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας, Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.

Ενδιαφέρον αποτελεί η παραδοχή της εισαγγελέως, ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

Η απαλλαγή Τσουκάτου και η εισαγγελική παραδοχή ότι τα χρήματα δεν τα κράτησε ο ίδιος ούτε δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Τσουκάτου, Διονύσιος Γκούσκος δήλωσε:

« Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος και η υπόθεση Siemens

Το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύριο μάρκα σε λογαριασμό του από την εταιρεία Siemens και δη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αρνήθηκε.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της Siemens, ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης αρχικά ζήτηση τη παραπομπή 64 ατόμων, μεταξύ των οποίων και του Θεόδωρου Τσουκάτου, μόνο όμως για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία, και όχι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έντεκα χρόνια αργότερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Θεόδωρος Τσουκάτος υποστήριξε όσα είχε αναφέρει αρχικά το 2008, με σημαντικότερη τη κατηγορία ότι τα χρήματα κατέληξαν σε κομματικά ταμεία.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από κομματικά στελέχη που είχαν σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «Με πέταξαν στα σκυλιά», ενώ έκανε λόγο για συνολική ιδιωτική χρηματοδότηση για το κόμμα που άγγιζε εκείνη την εποχή τις 16 δις δραχμές.

Με τη σειρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μαριάννα Ψαρουδάκη διέταξε τη διερεύνηση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments