Οικονομία

120 δόσεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ασφαλιστικά ταμεία

120 δόσεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ασφαλιστικά ταμεία
Το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5/19) άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου κι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος εγκαινίασαν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά Ταμεία, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του, μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», δήλωσε η υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

120 δόσεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών προς την Εφορία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε τη σχετική εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία μέχρι 120 δόσεις, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου. Οι οφειλέτες θα βρουν τη σχετική εφαρμογή μπαίνοντας στην aade.gr πατώντας «Πολίτες» και κατόπιν «Αίτηση ρύθμισης οφειλών» και είσοδος στην εφαρμογή. Για όσους ενταχθούν στην πλατφόρμα, προσφέρεται μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων σε ποσοστό από 10% έως και 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, αναστολή λήψης των αναγκαστικών μέτρων αλλά και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments